Política

França

Terrorisme

Detenen el cunyat d'un dels assasins de ‘Charlie Hebdo'

Les autoritats búlgares lliuren Mourad Hamyd a França en compliment d'una ordre europea de detenció

La justícia francesa investiga si va intentar unir-se als gihadistes a Síria

La justícia francesa ha imputat i empresonat aquest dissabte un familiar d'un dels autors de la massacre a la redacció de la revista satírica francesa Charlie Hebdo al gener de 2015.

Mourad Hamyd, cunyat de Chérif Kouachi, un dels dos terroristes que van cometre l'atemptat, és sospitós d'haver volgut unir-se a les files gihadistes a Síria i acusat d'associació de malfactors amb finalitats terroristes.

Les autoritats búlgares el van lliurar a França ahir divendres en compliment d'una ordre d'arrest europeu emesa pel Tribunal de Gran Instància de París.

Hamyd va arribar a Bulgària el passat 26 de juliol en tren des d'Hongria i Sèrbia, i dos dies després va intentar anar a Turquia, però aquest país li va denegar l'accés.

Una de les seves germanes va alertar de la seva desaparició a una comissaria de Charleville-Mézières, al nord de França, a principis de juliol, després d'haver-lo vist marxar de casa amb totes les seves pertinences, segons explica la televisió pública francesa a la seva pàgina web.

El jove va dir als investigadors búlgars que només volia fer turisme i que no estava relacionat amb l'anomenat Estat Islàmic (EI). L'ordre europea de detenció, però, precisa que, segons l'anàlisi del seu ordinador, consultava sovint pàgines amb connotacions gihadistes.

El jove va ser detingut un parell de dies al gener de 2015 després de l'atac dels germans Kouachi contra Charlie Hebdo, que va causar dotze víctimes mortals entre personal de la revista i policies. Finalment, però, va ser alliberat sense càrrecs al no trobar-se cap prova en contra seva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia