Política

El govern d'esquerres afronta el segon any

La coalició entre el PSC i ERC a la Selva del Camp, que va deixar CiU fora de l'alcaldia, aposta per les polítiques socials i l'impuls econòmic de la vila

Després d'un any de mandat, el passat mes de juny es va produir el relleu a l'alcaldia de la Selva del Camp pactat temps enrere. Així, el fins llavors batlle Jordi Vinyals (ERC) va cedir el lloc al socialista Josep Masdeu, que serà l'alcalde del municipi del Baix Camp durant els dos propers anys. Posteriorment, ja en l'última anualitat del mandat, el republicà recuperarà la vara. La coalició d'esquerres va deixar fora del govern CiU, la força més votada en les eleccions de 2015. El tàndem entre Vinyals i Masdeu s'ha centrat a prioritzar les polítiques socials, segons el primer, “malgrat les diferències en clau de país”. Per la seva part, Masdeu destaca “la bona entesa entre les dues forces” i el líder a l'oposició, Josep Maria Puig, per contra, assegura que el bipartit “ignora les necessitats de la població”.

Més enllà dels projectes concrets, Vinyals destaca la sintonia amb el seu soci socialista pel que fa al model de ciutat que volen tirar endavant amb els anys. “El millor de tot és que hem generat un bon equip de govern”, subratlla. Així, ERC i PSC van repartir-se set regidories per segellar el pacte per tirar endavant el seu pla estratègic per a la vila. Vinyals i Masdeu s'han marcat com a objectiu potenciar els actius econòmics de la Selva a través de la dinamització del polígon industrial Xalamec. “S'hi ha incorporat l'empresa de logística Luso-Ibérica, a la qual ja s'ha assignat la venda d'una parcel·la al solar industrial, i la multinacional SAPA s'ha consolidat en aquest espai”, detalla Vinyals.

Una altra línia d'acció del govern selvatà passa per la implantació de polítiques que fomentin l'ocupació entre els més joves. Pel que fa a les assignatures pendents, però, hi ha parell de qüestions que Masdeu haurà de resoldre durant els dos anys que ostentarà l'alcaldia de la vila. El pla de barris està encallat, i el projecte de la nova carretera d'Almoster (encara per aprovar) ha aixecat polèmica.

Les claus

CiU, FORA DEL GOVERN

Malgrat ser la força més votada en les eleccions de 2015, el pacte entre socialistes i republicans va deixar Puig, alcalde entre el 2011 i el 2015, fora de l'alcaldia. “És una coalició estranya”, diu aquest sobre l'entesa entre els seus rivals. La comunicació amb el govern, afegeix, “és molt complicada”. No obstant això, assegura que seguiran fent “una oposició constructiva i en positiu”.

un projecte polèmic

La remodelació de la carretera des de la Selva del Camp fins a Almoster ha aixecat polseguera. El traçat encara no és definitiu i fins abans-d'ahir encara s'hi podien presentar al·legacions, tot i que novament CiU lamenta l'“opacitat” del govern pel que fa al projecte. Dies enrere, de fet, es va celebrar un ple extraordinari en què el grup liderat per Puig va proposar un traçat alternatiu que generi “el menor impacte ambiental” que no va prosperar per la majoria del govern. “Fan i desfan com volen i ens tomben sistemàticament qualsevol moció que presentem”, denuncia Puig.

El consistori

La clau de govern la tenia ERC

Els quatre regidors aconseguits pel PSC en els comicis de 2015 sumats als obtinguts per ERC van servir per deixar fora de l'alcaldia CiU, que en va obtenir set. La clau és el creixement dels republicans, que van passar d'un regidor a tres, i que Vinyals no va voler repetir pacte amb Puig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia