Successos

tribunals

denúncia

Una pacient de l'hospital de Figueres reclama tres milions

La dona ha presentat una demanda en què assegura que va quedar paraplègica per culpa de l'operació que li va fer un metge del centre després que ella va tenir un accident de trànsit

Una veïna de Figueres reclama gairebé tres milions d'euros a una asseguradora per haver quedat paraplègica després de ser intervinguda a l'hospital de Figueres el juliol de l'any passat. La dona va tenir un accident de trànsit que li va partir una vèrtebra, però encara podia caminar. En l'operació, el cirurgià li hauria travessat la medul·la amb dos cargols, cosa que l'ha deixat en una cadira de rodes per a la resta de la seva vida. Es dóna la circumstància que el cirurgià hauria admès que li havia passat el mateix dos cops més. Una d'aquestes possibles víctimes també està negociant una indemnització.

Felicidad Cabero, Feli pels amics, de 34 anys i d'origen bolivià, fa una dècada que viu a l'Alt Empordà. El vespre del 17 de juliol de l'any passat va tenir un accident de trànsit força greu mentre anava a Ordis com a copilot al cotxe d'uns amics. Però el que s'hauria d'haver resolt amb una operació quirúrgica relativament habitual, la col·locació de dos cargols per arreglar la fractura d'una vèrtebra, es va convertir en una perforació de la medul·la espinal que no li permetrà caminar mai més i l'obliga a dependre la resta de la seva vida d'una altra persona per fer activitats bàsiques en el seu dia a dia.

En la demanda civil presentada pel seu advocat, a la qual ha tingut accés l'ACN, s'afirma que quan el cirurgià va sortir de la sala d'operacions hauria dit als amics que esperaven la Felicidad: “Ho sento, ho sento, ho sento molt... Això només m'ha passat dues vegades més.”

L'advocat de Cabero, Emili Ortiz, especialitzat en negligències mèdiques, reclama quasi tres milions d'euros a l'asseguradora Zurich, que cobreix tant el metge, Luis Manuel Val, com el cotxe on viatjava la Felicidad i que va ser el culpable de l'accident. Zurich ofereix només 44.413 euros en concepte de les lesions derivades de l'accident, i ja n'ha pagat 30.000, però es nega a pagar per les conseqüències de l'operació quirúrgica, considerant que no és cap negligència, i només admet una invalidesa permanent parcial.

La valoració econòmica de l'advocat es basa en un informe pericial del cap del servei de rehabilitació del Vall d'Hebron, Miguel Ángel González Viejo, un dels principals experts en la matèria. Tenint en compte l'esperança de vida de les dones, i per tant els anys que li queden de vida a la víctima, considera que necessitarà uns 616.000 euros en cadires de rodes i altres elements, uns 511.000 euros per a una persona que l'ajudi tota la vida, uns 943.000 euros en fisioteràpia, i uns 825.000 euros més d'indemnització pels dies de baixa, les seqüeles estètiques, el dany moral i la incapacitat laboral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia