Successos

Successos

Troben als Banys d'Arles un cadàver que pot ser el del mosso desaparegut a Olot

Un caçador va descobrir ossos durant una batuda i quan els gendarmes van inspeccionar la zona van trobar un document relacionat amb el cos policial

Un caçador va trobar dimecres en un bosc al costat del castell dels Banys, als Banys d'Arles (Vallespir), ossos humans que se sospita que corresponen al cadàver de David Piella Baldrich, el mosso d'esquadra d'Olot que està en parador desconegut des del 26 d'abril del 2013. El cotxe de Piella ja va ser trobat el maig del 2013 aparcat en un voral, en un carrer dels Banys d'Arles.

El caçador va veure que hi havia ossos al bosc de l'entorn del castell dimecres cap a les onze del matí, però en aquell moment no va voler interrompre la batuda de caça i no va dir res a ningú. L'endemà, però, de bon matí va alertar els gendarmes d'Arles i els va acompanyar al lloc. Van fer una inspecció i van trobar diversos ossos humans i també restes de roba: una jaqueta o dessuadora de la marca Quechua i uns pantalons texans, i també les restes d'un carnet que feia referència a una sindicat policial.

La roba –que es pot correspondre amb la vestimenta que duia Piella el dia de la desaparició–, el lloc on s'ha trobat el cos i el carnet amb referències policials són indicis que fan pensar que les restes trobades corresponen al mosso de la comissaria d'Olot, que era originari de Ripoll i vivia a la Canya amb la seva dona. Va ser la dona qui va donar el senyal d'alerta quan Piella, que llavors tenia 35 anys, no va anar a dinar, però havia deixat a casa una nota que la va alarmar. Durant diversos dies es van fer recerques amb helicòpter i tot en diferents comarques gironines. A través del seguiment del seu telèfon es va establir que el darrer lloc on havia tingut el sistema 3G connectat era una zona compresa entre Lladó i Beuda, a prop de la Mare de Déu del Mont. Després es va detectar un senyal dèbil del mòbil a la zona de Boadella. No es va trobar cap rastre fiable fins que, el 31 de maig, la grua va retirar un Seat León de color gris plata amb matrícula 1086 BTV, el de Piella, que feia dies que era aparcat als Banys d'Arles i que ningú tocava. A dins hi havia uns bolígrafs i una petita navalla, que Piella havia comprat en una botiga de records dels Banys d'Arles. El botiguer va recordar Piella i que li havia comentat que els bolígrafs eren per a la seva dona, que en feia col·lecció. Després de la troballa del cotxe, la policia francesa va desplegar un ampli dispositiu de recerca, però no van trobar Piella. Tot fa pensar que ara la troballa casual del caçador farà que la fitxa de David Piella deixi de formar part del cartell de persones desaparegudes. Ara els tràmits d'identificació del cadàver i la investigació de les possibles causes de la mort estan en mans de la gendarmeria, tot i que no es descarta la coordinació amb els Mossos i el jutjat d'Olot, que té oberta la causa per la desaparició.

LES DATES

26.04.13
David Piella
va desaparèixer de casa seva a la Canya i mai més va donar senyals de vida. Va marxar amb el cotxe.
31.05.13
La grua
va retirar als Banys d'Arles un cotxe que feia dies que ningú tocava i va resultar ser el del mosso desaparegut.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia