Successos

Tribunals

Extradeixen ara el detingut fa vuit mesos a Alemanya per l'assassinat de Comas

El jutjat de Sant Feliu ha ordenat el seu ingrés a la presó per la gravetat dels fets i per evitar el risc de fugida

Va ser identificat gràcies a l'ADN d'unes burilles

Ahmet Kurti, un ciutadà d'origen serbi que va ser detingut el mes de maig del 2016 per la seva presumpta participació en l'assalt mortal de l'empresari Jordi Comas a Platja d'Aro, ha estat finalment extradit. Vuit mesos després que fos arrestat a Alemanya, ha estat entregat al jutjat d'instrucció número 2 de Sant Feliu de Guíxols, on va passar ahir a disposició judicial. Kurti va optar per guardar silenci, acollint-se al seu dret a no declarar. A causa de la gravetat dels delictes pels quals se l'investiga, així com també per evitar el seu evident risc de fugida, el fiscal Víctor Pillado va demanar al jutjat que dictés presó per a l'investigat. Al seu escrit, l'acusació pública subratllava que Kurti no té cap mena de vincle al territori i “una gran mobilitat”. El fiscal, de fet, va recordar que per capturar-lo va ser necessari dictar una ordre europea de detenció i entrega (OEDE). Atenent a la petició del fiscal, el jutjat va ordenar ahir el seu ingrés provisional a la presó, comunicada i sense fiança.

La investigació apunta que el sospitós formava part d'una banda d'albanokosovars que es van aliar amb un grup de marroquins per dur a terme l'assalt a casa del president de la Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG), Jordi Comas. L'albanès Valentino Gjeloshi es considera el líder de la banda que integrava Kurti, especialitzada a cometre robatoris silenciosos.

Segons la policia, la nit del crim, el 18 de novembre del 2012, ells dos i un altre home van ser els qui van facilitar l'entrada dels marroquins al xalet de Comas, situat al carrer Nostra Senyora del Carme de Platja d'Aro. Amb guants i passamuntanyes, els tres albanokosovars van obrir una de les finestres del domicili amb l'ajuda d'una barrina. A partir d'aquí el grup de marroquins va accedir a l'interior de l'immoble. Es van abraonar damunt de l'empresari, el van colpejar i el van asfixiar, i també van colpejar i emmordassar l'esposa de la víctima. Van endur-se tots els objectes de valor de la caixa forta i van fugir, deixant la dona lligada.

A finals de maig de l'any passat, i després d'una intensa investigació, els Mossos d'Esquadra van dur a terme una operació per detenir els autors de l'assalt mortal. A Kurti, se'l va aconseguir arrestar a Alemanya, gràcies a una ordre de detenció dictada pel jutjat de Sant Feliu de Guíxols que porta el cas.

Pillado acusa Kurti dels delictes d'assassinat, robatori a casa habitada i pertinença a grup criminal. El fiscal exposa al seu escrit fins a nou indicis que assenyalen que el serbi va prendre part tant en la planificació com en l'execució de l'assalt mortal. Entre d'altres, esmenta el seguiment que es va fer del seu telèfon. Però sobretot, el relaciona amb l'assalt a partir del cotxe robat que els albanokosovars van fer servir per arribar a Platja d'Aro. Un Audi que es va localitzar tres mesos després, abandonat a l'Hospitalet de Llobregat. A l'interior del vehicle, a més de joies procedents del xalet de Comas, hi havia burilles que contenien ADN tant de Gjeloshi com de Kurti. Al seu escrit, el fiscal també assenyala que “queda clar” que el serbi es dedicava a cometre actes delictius i que, perquè no el descobrissin, feia servir diferents estratagemes per protegir-se (per exemple, canviar constantment de telèfon o mantenir converses en clau).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia