Successos

Successos

assassinat d'agents rurals

Un caçador de Vacarisses mata a trets dos agents rurals a Aspa

Va trucar al 112 i va admetre l'autoria del doble homicidi en un control rutinari sobre llicències d'armes, ja que no en tenia el permís

El govern vol que la Guàrdia Civil revisi els requisits per a la tinença d'escopetes

Ahir al matí un caçador de Vacarisses de 28 anys va matar dos agents rurals i, després, se'n va autoinculpar. Ho va fer al vedat de caça del tord a Aspa, al Segrià, en disparar-los tres trets al cap, durant un control rutinari de permisos, amb una escopeta Benelli del calibre 12, per la qual no tenia llicència. El mateix autor va trucar cap a les 11.45 h al 112, segons va explicar el conseller d'Interior, Jordi Jané. Després de cometre l'“homicidi”, ho va explicar a altres caçadors que hi havia a la zona i aquests el van instar a fer la trucada per explicar-ho. Jané va assegurar que l'acció no va ser “un accident, sinó un fet criminal” en què un caçador va matar “amb intencionalitat” dos agents rurals. Després va ser detingut pels Mossos d'Esquadra i traslladat a la comissaria de Lleida, perquè passi a disposició del jutjat de guàrdia aquest dilluns, acusat d'homicidi.

La consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, també va comparèixer als llocs dels fets per expressar el seu condol a la família dels dos agents morts, vinculats a CCOO; Francesc Xavier Ribas, de 43 anys i que va néixer a Soses, vivia a Lleida i era pare d'un nen de 10 anys; i David Iglesias, de 39 anys, era pare d'una nena de 7 anys i vivia a Alcoletge. Serret va assegurar que en trenta anys d'aquest cos, que depèn de la seva conselleria, “mai no havia passat un fet com aquest” i va qualificar el seu servei d'“inestimable i estratègic” per al país.

La investigació que l'àrea de investigació criminal de la regió policial de Ponent dels Mossos d'Esquadra porta a terme ha pogut determinar que el detingut no tenia el permís de llicència d'armes de tipus E en regla per poder utilitzar aquella escopeta, en què s'hi poden dipositar fins a cinc cartutxos però amb la qual només es poden fer tres trets seguits. En canvi, sí que tenia vigent un permís, de tipus D, que permet fer caça major amb un rifle. Segon Jané, el supòsit amb què treballen és que durant el control, els dos agents el van advertir o amonestar perquè no tenia el permís necessari, i aquest “va reaccionar de manera violenta, homicida, i els va matar”. En col·laboració amb la Guàrdia Civil, el cos que atorga les llicències d'armes investigarà per què tenia al seu poder l'escopeta per la qual fa temps sí que n'havia tingut permís però que ara estava en nom d'un altre titular, perquè presumptament l'havia venuda. En aquest sentit, Jané va assegurar que revisaran els protocols i requisits que s'exigeixen. “Persones que actuen així no poden tenir una arma”, va sentenciar. La iniciativa també la pensa dur a terme el síndic de greuges, Rafael Ribó.

Tant Serret com Jané van demanar que no es criminalitzi el col·lectiu de caçadors i van explicar que el detingut va anar al vedat de caça tot sol, i que tot i que hi havia més caçadors, cap no va veure l'incident ja que no hi havia visibilitat perquè el terreny és ple d'oliveres. Segons ha pogut saber aquest diari, l'home vivia a la urbanització El Palà de Vacarisses, però era poc conegut al municipi vallesà.

Durant tot el dia es van succeir els missatges de rebuig al succés i suport a les famílies a les xarxes d'autoritats, entitats, polítics i ciutadans, entre ells la del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que també va rebre la trucada de condol del monarca espanyol.

LA FRASE

Hi ha hagut un doble homicidi. No ha estat un acte accidental, sinó un fet criminal
Jordi Jané
CONSELLER D'INTERIOR DE LA GENERALITAT

LA XIFRA

3
trets
són els que el caçador va disparar al cap dels dos agents rurals en un control rutinari de llicències d'armes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia