Successos

successos

Una rierada s'emporta un matrimoni de Figueres

El cos de la dona va ser trobat a la riera d'Anyet, a Peralada, metres avall del lloc on també va ser trobat el vehicle tot terreny

La parella havia desaparegut en el trajecte de Vilabertran a Rabós

Les intenses pluges que van caure divendres a l'Alt Empordà han resultat mortals. Una riuada va arrossegar divendres a la nit un matrimoni de Figueres quan travessaven un passallís que creua la riera d'Anyet, que baixa de manera torrencial.

El matrimoni, format per Josep Maria Fernández Ferrer, de 60 anys i Rosa Bagó Maranges, de 59 , van sopar divendres a la nit amb una colla d'amics a Vilabertran. Van sortir del restaurant cap a dos quarts de dotze de la nit, i per carreteres secundàries es van dirigir a Rabós, on estava previst que passessin la nit a casa de la mare de Rosa Bagó. Circulaven amb un vehicle tot terreny, un Land Rover Freelander de color gris amb matrícula 8162CXS. Però el matrimoni no va arribar mai al seu destí de Rabós i dissabte al vespre, la germana de Rosa Bagó, tement que els havia passat alguna cosa, va alertar els serveis d'emergència i els Mossos.

A partir de l'avís de la germana, es va comprovar primer que el matrimoni no fos al seu domicili de Figueres i es va trucar als hospitals per si hi havia arribat per alguna via. Es van fer comprovacions per veure si el telèfon mòbil d'un o l'altra havia fet cap trucada a emergències a partir de divendres. El 112 no n'havia registrat cap i es va comprovar que cap dels dos responia les trucades i que els telèfons sonaven com si estiguessin apagats.

Arran d'aquests indicis i en vista de les pluges, per sobre dels 100 litres per metre quadrat, caigudes a l'Alt Empordà i que la ruta que havia de seguir el matrimoni entre Vilabertran i Rabós transcorre per passeres i zones inundables, ja el mateix dissabte, tot i que ja era fosc, es va començar a resseguir les carreteres secundàries i camins rurals de la ruta que havia d'haver fet el matrimoni per si se'ls localitzava. Durant la nit no es va trobar cap pista dels desapareguts. Ahir, de clar, els Bombers i els Mossos van enlairar els helicòpters per veure des de l'aire, però va ser un grup de mossos que feien rastreig a peu per la llera de la riera d'Anyet, que van descobrir el cotxe dels desapareguts uns tres-cents metres més avall del passallís que creua la riera al veïnat del Priorat, a Masarac. El vehicle, embarrancat i amb el morro més enfonsat dins l'aigua que la resta de la màquina, estava buit. El cotxe tenia els vidres abaixats, cosa que va fer pressuposar que els ocupants, en veure que el cotxe quedava submergit sota l'aigua, van sortir per la finestra per intentar arribar a la vora. Però, malauradament no van aconseguir posar-se en lloc segur i van ser arrossegats per la força de la torrentada.

El cos de la dona va ser trobat a 1.200 metres riera avall del lloc on era el cotxe, és a dir, a un quilòmetre i mig del punt on haurien estat arrossegats. a no gaire distància del lloc on va ser localitzat el vehicle. I la bossa de la mà de la dona va ser localitzada molt més avall, a Peralada, pràcticament al final de la riera d'Anyet, que s'ajunta amb l'Orlina. La recerca anit es va aturar sense haver trobat l'home. Avui es reprendrà.

LA DATA

27.01.17
dia que el matrimoni
va desaparèixer en el trajecte de Vilabertran, on van sopar, a Rabós, on havien de dormir

LA XIFRA

90
efectius
de diferents cossos d'emergències van participar ahir en l'operació de recerca

Sense barreres perquè no baixava gaire aigua

El passallís on el cotxe del matrimoni va ser arrossegat per la rierada està senyalitzat amb el típic senyal que alerta del perill de riuades sobtades, però la nit de divendres cap cinta policial ni cap tanca barrava el pas. Els Mossos havien fet la ronda per les zones inundables per decidir precisament si calien mesures en alguns punts i no van considerar necessari posar-hi barreres perquè quan hi van passar no baixaven nivells d'aigua que fessin pensar que podia ser perillós. En aquest punt, segons fonts municipals, no sol baixar gaire aigua i mai hi havia hagut problemes. Tot va pensar que la crescuda de l'Anyet, que recull l'aigua que baixa de l'Albera, va ser molt sobtada i va sorprendre el matrimoni, que eren bons coneixedors de la zona.

Josep Maria Fernández Ferrer i Rosa Bagó Maranges eren una parella molt arrelada a la zona. Tenen un fill, capità de l'exèrcit que resideix a Salamanca, que es va traslladar a Figueres tan bon punt el van alertar de la desaparició dels pares. Ahir almenys noranta efectius de diferents cossos d'emergència i voluntaris van estar treballant en les tasques de rastreig i avui continuaran per intentar localitzar l'home. Es rastrejarà fins a la desembocadura de la Muga, ja que el curs de la riera d'Anyet, un cop ajuntada amb l'Orlina i el Llobregat, finalment desemboca a la Muga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia