Successos

Medi ambient

Acord per evitar el judici a tres directius d'Endesa acusats d'un gran incendi

Un pacte extrajudicial evita que hagin de respondre per un foc que, el juliol del 2009, va cremar cinc mil hectàrees i va provocar la mort d'un home

La companyia elèctrica Endesa ha arribat a un acord per pagar 4 milions d'euros d'indemnització per la seva responsabilitat en un incendi que l'any 2009 va cremar més de cinc mil hectàrees de terrenys de l'Urgell, la Noguera i la Segarra, i va provocar la mort d'una persona. La companyia s'avé a indemnitzar amb un milió d'euros la Generalitat i amb tres milions d'euros més els ajuntaments i particulars perjudicats per l'incendi. La multinacional elèctrica ha aconseguit un acord extrajudicial abans del judici que s'havia fixat per avui al jutjat penal número 2 de Lleida i en el qual s'havien d'asseure al banc dels acusats tres directius de l'empresa per un delicte d'incendi per imprudència. La caiguda d'una línia elèctrica va ser el desencadenant del foc.

Amb aquesta indemnització, amb la qual la companyia afronta les reclamacions de quantitat que fan les parts en el procés judicial, l'elèctrica paga les despeses d'extinció dels bombers i els danys als propietaris d'Agramunt, Cabanabona, Oliola, Torrefeta i Florejacs, Sanaüja i Biosca.

L'acord extrajudicial evita als tres directius d'Endesa haver de seure al banc dels acusats per declarar sobre la seva responsabilitat en l'incendi que el juliol del 2009 va cremar més de cinc mil hectàrees de conreus i massa forestal a les comarques de l'Urgell, la Segarra i la Noguera. A banda del pagament de la indemnització per la companyia, l'acord extrajudicial, que s'haurà de ratificar en presència del jutge, també preveu una multa de 900 euros per a cadascun dels acusats.

LA XIFRA

4
milions d'euros abona Endesa en concepte d'indemnització per evitar la celebració del judici.

LA DATA

17-7-2009
El foc va començar en uns terrenys d'Agramunt i per efecte del vent va cremar més de cinc mil hectàrees.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia