Successos

Alpinisme

accident mortal

Candela de glaç mortal

Els responsables d'emergència creuen que la temperatura per sobre de zero va fer desprendre el bloc de gel que va matar els alpinistes

Els responsables de la investigació de l'accident als Alps que va costar la vida a dos alpinistes catalans (el mosso veí de Cistella Timoteo Hernández Quirante i el veí de Figueres Daniel Aguilar Jiménez) apunten que les temperatures positives, per sobre dels zero graus, a la zona de l'anomenat Mini Moulin, van propiciar el despreniment d'una gran candela de gel que, segons tots els indicis, és el que va causar la mort dels dos muntanyencs que escalaven sobre les cascades de glaç, tal com publiquen els mitjans francesos. Els cossos dels dos alpinistes morts els van trobar dos esquiadors dijous al matí i s'investiga si l'accident va ser el mateix dijous o havia estat dimecres a la tarda. Els esquiadors van donar l'alerta i els equips de rescat de La Grava van pujar a recuperar els cossos, que van poder ser identificats a partir de la documentació d'un d'ells que va ser trobada al lloc del sinistre. El mateix dijous, a través de l'ambaixada de Marsella, es va comunicar la mort als familiars de les dues víctimes. Ahir els familiars dels dos escaladors es van traslladar a la zona per tal de complir amb el tràmit del reconeixement dels cadàvers, abans de la seva repatriació.

Timoteo Hernández Quirante, de 39 anys, i Daniel Aguilar Jiménez, de 41, eren amics de temps i compartien una gran afició per l'esport i el muntanyisme. Daniel Aguilar era maquinista de tuneladora, una feina que l'obligava a passar moltes temporades fora del seu domicili, al barri de la Marca de l'Ham de Figueres. Timoteo Hernández Quirante havia nascut a Vilafant, però vivia amb la seva família a Cistella, on participava activament en les activitats del poble. Era mosso d'esquadra destinat a l'ARRO, a Mollet del Vallès. Gran esportista, era participant habitual de duatlons i curses de muntanya.

L'Ajuntament de Figueres va fer un minut de silenci ahir davant de l'ajuntament en record dels dos alpinistes morts als Alps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia