Successos

Successos

Impunitat per als lladres de màquines de tabac

Tot i que els Mossos van detenir tres sospitosos pels estralls a gasolineres els jutjats arxiven les causes

Els sospitosos de ser els autors de desenes d'assalts a gasolineres que tanquen, arrencant les màquines de tabac que van a a esbardellar en llocs apartats, quedaran impunes després que els diferents jutjats que instruïen les causes van dictant el sobreseïment per desconeixement de l'autor. Els lladres que arrencaven les màquines de tabac van fer estralls durant l'any 2014, quan van estar més actius.

La seva manera d'actuar sempre era la mateixa: triaven una gasolinera i hi anaven primer a prendre vistes per veure on tenien la màquina, després hi entraven un dia a la nit serrant les persianes i, en qüestió de segons, arrencaven la màquina i se l'enduien, a vegades a coll, com si fos un taüt (vegeu foto), i a vegades traginant-la amb un carretó de supermercat.

El juny del 2014, després de mesos d'anar-los a la saga, els Mossos van detenir tres sospitosos: els germans Romica i Ioan Fluerica i Marius Daniel Oance, romanesos veïns de Lloret de Mar. Se'ls van imputar nou robatoris en gasolineres de la Selva, el Pla de l'Estany, el Baix i l'Alt Empordà i el Gironès. Els sospitosos van quedar lliures després de declarar al jutjat de Blanes, que va derivar el cas cap als diferents jutjats que tenien obertes les causes pels robatoris. De moment, el jutjat número 3 de Santa Coloma de Farners i el jutjat número 4 de la Bisbal ja han dictat interlocutòries de sobreseïment, atenent la petició de la lletrada María Antonia Silva Vargas, que defensa els germans Romica i Ioan Fluerica i Marius Daniel Oance.

Els Mossos consideraven que la banda la formaven els germans Fluerica i Oance i dos homes més que mai no van poder ser arrestats però que viatjaven en el mateix cotxe un dia que van ser identificats després de l'assalt a una gasolinera de Torroella de Montgrí.

LA XIFRA

3
sospitosos
van arrestar els Mossos, però els jutges consideren que no hi ha proves que fossin els autors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia