Successos

policial

detenció per robatori

Detenen el lladre del maletí radioactiu robat a Santa Coloma el febrer passat

El presumpte lladre l'hauria sostret d'una furgoneta sense ser conscient de la seva perillositat

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Badalona el presumpte autor del robatori d'un maletí radioactiu el febrer passat de l'interior d'una furgoneta que es trobava a la carretera de la Font de l'Alzina de Santa Coloma de Gramenet. Segons han informat fonts policials, la detenció s'ha produït al voltant de les tres d'aquesta tarda al barri de Sant Roc de Badalona, tot i que encara es desconeix de qui es tracta i de si té antecedents. El maletí va estar uns dos dies en parador desconegut fins que finalment va ser abandonat entre un munt de deixalles en un contenidor de Cerdanyola del Vallès i localitzat a l'ecoparc de Montcada i Reixac. Segons sembla, el presumpte lladre hauria sostret el maletí sense saber que era radioactiu ni les conseqüències que podia comportar una mala manipulació de l'aparell, que no va patir cap dany ni fuita.

De fet, el material radioactiu estava encapsulat dins de l'aparell que transportava la maleta i hagués estat necessària la seva destrucció o manipulació expressa per provocar algun efecte radioactiu, segons van informar aleshores els Mossos d'Esquadra. La maleta es va sostreure de la furgoneta d'un tècnic de l'empresa Getinsa-Payma que contenia un aparell per a mesuraments de densitats i humitats de terrenys.

Com a part del protocol dissenyat per a casos d'aquest tipus, Protecció Civil activar en prealerta el pla Radcat i es va posar en coneixement del Servei de Coordinació d'Activitats Radioactives i el Consell de Seguretat Nuclear (CSN).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia