Successos

Successos

Pena de mort per a l'assassí de l'empresari nascut a l'Albi

El tribunal tailandès resol que Artur Segarra va matar David Bernat i que va llençar al riu el cadàver esquarterat

L'assassí insisteix en la seva innocència i anuncia que presentarà recurs d'apel·lació

Pena de mort per a Artur Segarra. Un tribunal de Tailàndia ha condemnat a mort l'autor de l'assassinat del veí de l'Albi (Garrigues) David Bernat. El jutge ha donat per bona la versió de la fiscalia, que considerava Segarra, de 38 anys i natural de Terrassa, únic autor del crim i del posterior esquarterament del cadàver de l'empresari d'origen lleidatà. “No acceptaré res. Guanyaré l'apel·lació en la segona o tercera instància”, va declarar Segarra aquest divendres a l'agència Efe. El condemnat va afegir que espera ser “a casa” a finals d'any o a principis del 2018. Sempre ha negat la seva implicació en els fets i assegura que és víctima d'una trampa ideada per la seva exparella, una noia tailandesa que va testificar en contra seu al desembre. El condemnat també s'ha queixat de l'actuació del jutge durant el procés, de la “corrupció” del sistema penitenciari tailandès i de coaccions perquè acceptés el crim mentre estava intern a la presó de Bangkok.

La sentència deixa la possibilitat a Segarra de presentar fins a dos recursos d'apel·lació i, després, encara tindria la possibilitat de presentar una instància a la Casa Reial per aconseguir una suspensió de la pena de mort i una possible substitució per una pena de cadena perpètua. De moment, la sentència resol que no hi ha dubtes que Segarra va matar i esquarterar David Bernat i que, posteriorment, va llençar al riu els trossos del cadàver. David Bernat, de 39 anys, que treballava d'enginyer i consultor en telecomunicacions a Teheran, va arribar en avió a Bangkok el 19 de gener del 2016. Aquella mateixa nit va quedar per sortir amb Segarra, de 37 anys, a qui ja coneixia d'anteriors estades a Tailàndia.

La policia ha determinat que Bernat va quedar segrestat per Segarra aquella mateixa nit i que va ser torturat durant sis dies. L'agressor perseguia esbrinar les claus i els codis per poder buidar-li els comptes corrents.

Artur Segarra va ser detingut per la policia de Cambodja el 7 de febrer. Havia fugit en moto en ser reconegut per una parella d'espanyols quan sopava en un restaurant. La seva cara circulava per diaris i televisions perquè la policia el considerava principal sospitós de la mort de David Bernat.

Segarra també tenia una ordre de crida i cerca de l'Estat espanyol des del 2015. Es tracta d'una ordre emesa el maig del 2015 pel jutjat penal número 14 de Barcelona, on té pendent un judici per estafa, tinença il·lícita d'armes i falsificació de documents.

Segons informa el mitjà tailandès Khaosod, Segarra manté la seva innocència després de la sentència i el seu advocat ha dit que presentaran un recurs contra la condemna de mort en 30 dies.

LA FRASE

No acceptaré res. Guanyaré l'apel·lació en la segona o tercera instància
Artur Segarra
condemnat per assassinat

LA DATA

07.02.16
Artur Segarra és detingut a Cambodja. Havia fugit de Tailàndia en saber que la policia el tenia identificat

Entre reixes al ‘Bangkok Hilton'

Artur Segarra serà traslladat durant els propers dies al centre penitenciari Bang Kwang, a la província de Nonthaburi, una presó coneguda per les seves dures condicions i que ha estat batejada amb el sobrenom de Bangkok Hilton. Segarra compartirà reixes juntament amb la resta de presos al corredor de la mort de Tailàndia, uns 430.

La pena capital a Tailàndia està prevista com a càstig vàlid per a determinats delictes en la llei d'aquest país asiàtic però no s'aplica des de fa anys. La darrera execució va tenir lloc l'any 2009, quan dos narcotraficants van ser condemnats a mort per injecció letal. Abans d'aquesta execució, n'hi va haver una altra al 2003.

El crim de David Bernat i la detenció d'Artur Segarra va generar molta expectació mediàtica a Tailàndia. El diari The Nation recollia ahir que Artur Segarra havia arribat amb actitud serena al tribunal de Bangkok. La informació recollia que Segarra va entrar somrient als periodistes i mostrant una cita bíblica escrita amb tinta al palmell de la seva mà esquerra: “Lucas 23,34”, en referència a Jesús crucificat i apel·lant a la dita “Pare, perdona'ls perquè no saben el que fan”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia