Successos

Interior fa una crida a denunciar qualsevol indici del joc de la Balena Blava

Jordi Jané: “Qualsevol que detecti que aquest contingut s'està enviant, que faci una denúncia a la comissaria dels Mossos d'Esquadra o a l'Oficina de Relacions amb la Comunitat”

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha demanat “no abaixar la guàrdia” amb el joc conegut com la Balena Blava, després que hagi transcendit que un institut de Santa Coloma de Gramenet ha detectat tres casos d'alumnes immersos en aquesta pràctica. Jané ha fet una crida a denunciar qualsevol indici vers aquest joc. “Qualsevol grup que detecti que aquest contingut s'està enviant, que faci una denúncia a la comissaria dels Mossos d'Esquadra o a l'Oficina de Relacions amb la Comunitat”, ha subratllat. El conseller s'ha mostrat preocupat per la “vulnerabilitat” dels joves que accedeixen a jugar a la Balena Blava i ha advertit que rere aquesta pràctica hi pot haver un delicte d'inducció al suïcidi.

Jané ha garantit que el Departament d'Interior “col·laborarà al màxim” davant de qualsevol supòsit de pràctica d'aquest joc, que ha definit com a “gravíssim”, i ha remarcat que “no és un tema policial, però en canvi s'ha de comunicar a la policia”. En aquest sentit, el conseller ha insistit a demanar que la societat sigui proactiva davant del mínim indici que algú pugui estar immers en aquesta dinàmica macabra. Jordi Jané s'ha referit així a amics, familiars i als centres educatius. “A vegades hi ha qui ho pot fer com un joc, com compartir una experiència que no anirà a més, però a vegades hi ha persones que comencen a fer allò que aquell contingut audiovisual els indica, i això és molt perillós”, ha sentenciat el conseller.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia