Successos

successos

Apareixen dues calaveres humanes a la teulada d'un mas de Montagut

La macabra troballa la van fer els agents rurals quan inspeccionaven bosc i masos

Els forenses analitzen els cranis, que sembla que són d'un home i una dona

Dues calaveres humanes posades al baixant d'una teulada, mirant cap a l'exterior, en un mas aïllat de Montagut. És la macabra troballa que van fer dijous passat els agents rurals que feien la ronda per la zona boscosa i que es van acostar a la masia en veure-hi a prop una furgoneta molt desgavellada. Els cranis no estaven sols. Entre els dos cranis, però a la paret, també hi havia penjat un cap d'un animal cabrum. En veure que els dos cranis, sense cap dubte, eren humans, els agents rurals van alertar els Mossos d'Esquadra, que van comunicar la troballa al jutjat, el qual va ordenar que es fes l'aixecament de les restes humanes en presència del forense, com fixa el protocol.

Quan la comitiva judicial va anar a fer l'aixecament, van preguntar a la inquilina de la casa si tenia constància de la presència de les calaveres. La dona va admetre que ella les havia posat allà on eren i que els cranis els havia trobat remenant a la part encara mig derruïda de la casa, que està arreglant. La dona ahir no va voler donar cap explicació a aquest diari sobre la troballa de les calaveres a la casa.

Durant dos dies, dijous i divendres, els mossos i els agents rurals van rastrejar la zona on la inquilina assegurava que havia trobat les calaveres per comprovar que no hi hagués més restes òssies. Però no hi van trobar res més.

Les dues calaveres van ser traslladades inicialment al jutjat d'Olot i posteriorment al dipòsit de l'Institut de Medicina Legal de Girona perquè els perits forenses les analitzessin per intentar descobrir dades que ajudin a saber-ne la procedència. De les primeres anàlisis, els forenses han deduït que un dels cranis correspon a una dona i l'altre a un home. Més difícil serà desxifrar els anys que fa que són morts, ja que el fet que en els darrers temps hagin estat a l'exterior i al baixant d'aigua d'una teulada pot haver influït en el desgast i deteriorament. Les calaveres no conserven la mandíbula, cosa que fa més dificultosa la feina d'investigació dels forenses. Per la seva banda, els mossos investiguen i busquen testimonis que tinguin informació sobre el mas i les obres que s'hi han fet per si la versió de la inquilina actual és versemblant o no. Al mas s'hi accedeix a través d'una pista de terra. Està situat en una zona de bosc, a mig camí del santuari de la Mare de Déu del Cos, una ruta que és la habitual de molts senderistes.

El misteri de les calaveres de la teulada d'aquest mas de Montagut s'afegeix al de les restes de dos nens que al gener van aparèixer en una zona de contenidors del carrer Bruc de Barcelona i al de les vuit calaveres i catorze fèmurs que van ser trobats al mar a Roses.

LA DATA

18.05.17
Els agents
rurals van descobrir les dues calaveres a la teulada d'un mas quan feien la ronda a Montagut.

LES XIFRES

15
anys, com a mínim
es calcula que fa que són morts, però podria fer-ne força més. S'estan analitzant.
2
cranis
estaven situats al baixant de la teulada i es va buscar si hi havia més restes però no se'n van trobar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia