Successos

policial

detenció per robatori

Detenen un conserge acusat de robar joies i diners en un centre de gent gran

Els fets, pels quals hi ha deu víctimes, haurien tingut lloc en un complex d’apartaments de Girona

L’investigat es lucrava amb la venda de les joies

Els Mossos d’Esquadra van detenir, el 6 de juny, un conserge d’un cèntric complex d’apartaments de Girona com a presumpte autor de deu delictes de robatori amb força. L’acusat és un veí de la ciutat, de 33 anys i de nacionalitat espanyola. La investigació policial indica que aquest treballador s’apropiava, des de feia anys, de joies i diners dels residents del centre Adorea Sarquavitae, situat al carrer Migdia. Es tracta d’unes instal·lacions amb 103 apartaments repartits en set plantes. En el conjunt del complex hi ha serveis pensats especialment per a la gent gran, com una sala de fisioteràpia, un saló de perruqueria, una consulta mèdica i d’infermeria i polsadors a cadascun dels immobles per tal que els seus inquilins puguin donar la veu d’alerta davant de qualsevol emergència.

Al mes de març, els Mossos van detectar, en el marc d’uns controls en establiments de compra i venda de joies, tot un seguit de contractes que els van cridar l’atenció. Van observar, a través d’aquesta documentació, que diverses joies tenien una procedència dubtosa. Efectius de la unitat de proximitat es van encarregar aleshores d’esbrinar-ne l’origen. Van aconseguir determinar que el venedor d’aquestes joies era un home que treballava com a conserge en el torn de nits en uns habitatges residencials que disposen de servei integral per a la gent gran, a Girona.

Al principi de la investigació, els Mossos van saber que a una dona que viu en aquest complex li havia desaparegut un rellotge d’or feia mesos. Els agents van poder relacionar aquesta peça de valor, que van trobar en un establiment de compra i venda de joies de la ciutat, amb el seu venedor, que era precisament un empleat del centre. Paral·lelament, fent més indagacions entre altres usuaris del complex i els seus familiars, els Mossos van tenir coneixement que hi havia altres víctimes (n’hi ha per ara deu). A aquests afectats també els havien desaparegut joies dels seus apartaments, com ara collarets, aliances i penjolls. Els policies creuen que l’acusat actuava des de feia uns anys, ja que la sostracció d’algunes de les joies i de diners en efectiu es remunta al 2014.

Tots els robatoris coincidien quan els residents tenien visites mèdiques i s’absentaven hores de les seves estances, o fins i tot quan tenien ingressos hospitalaris de diversos dies. Se sospita que l’acusat obria les habitacions utilitzant les claus a les quals tenia accés pel seu càrrec.

Va materialitzar presumptament 37 vendes de joies en negocis de Girona i Salt. Les peces sostretes, valorades en un total de 8.900 euros, les hauria comercialitzat en diferents períodes per evitar aixecar sospites; i l’acusat donava a les botigues un domicili inexistent per dificultar que fos enxampat. Els agents van recuperar algunes joies que encara guardava a casa, pendents de vendre. La investigació queda oberta i no es descarten més perjudicats. L’arrestat, que no té antecedents, va passar ahir a disposició judicial. Va quedar en llibertat provisional, investigat per un delicte de furt continuat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia