Successos

policial

investigació per assassinat

Rastregen les rutes del sospitós de matar el cunyat

La policia examina els moviments i les trucades que va fer l’empresari Josep Puig-gros, que ha declarat que si li troben restes de pólvora és perquè és aficionat a fer pràctiques de tir

Uns casquets de bala apareguts en una nau de l’empresa Càrnies Puig-Gros a Torre-serona (Segrià) concentren les sospites contra l’empresari Josep Puig-gros en relació amb el crim del seu cunyat, Eduard Ardiaca. En la seva declaració al jutjat, el detingut, de 47 anys i veí de Benavent de Segrià, ha tractat de desvincular-se dels fets i ha assegurat que la víctima tenia deutes amb diversos prestadors a qui havia demanat diners. El principal objectiu dels investigadors és rastrejar els moviments que va fer el detingut per esbrinar si va ser al carrer del barri d’Hostafrancs de Barcelona on divendres va aparèixer, dins el maleter d’un cotxe i en estat de descomposició, el cadàver d’Eduard Ardiaca. De la mateixa manera, l’exploració del telèfon mòbil de Puig-gros esdevindrà clau per saber quins contactes va mantenir abans i després de la desaparició d’Ardiaca i per esbrinar quins repetidors li donaven cobertura a cada moment.

El jutge de guàrdia va considerar que hi ha prou indicis per vincular Puig-gros amb el crim del seu cunyat i en va ordenar la presó provisional sense fiança. L’empresari carni ha reconegut que a començaments de la setmana passada va ser a Barcelona, però matisa que va ser-hi per fer gestions bancàries. Segons fonts pròximes al cas, Josep Puig-gros, sabedor que li fan proves analítiques per detectar possibles restes de pólvora a les mans i a la roba, ja s’ha anticipat a aclarir que dimarts de la setmana passada va anar al camp de tir, tal com fa habitualment.

Puig-gros és propietari d’una cadena de carnisseries de Lleida. Ell mateix explica que tota la vida s’ha dedicat al negoci de la carn: “Des dels 10 anys”, apunten des de l’empresa. L’última aposta empresarial de Puig-gros va ser l’obrador de Torre-serona, de 800 metres quadrats, on la policia ha trobat restes de bales.

Abans de la troballa del cadàver d’Eduard Ardiaca, divendres a Barcelona, els Mossos d’Esquadra ja sospitaven que Josep Puig-gros tenia alguna cosa a veure amb la desaparició, i ara homicidi, del seu cunyat: el van detenir dimecres, dos dies abans de l’aparició del cos i només un dia després que la germana del detingut i dona de la víctima denunciés la desaparició del seu marit.

Puig-gros està ingressat al centre penitenciari de Ponent i podria ser acusat d’homicidi o assassinat, un extrem que dependrà de la fiscalia i de la informació que aportin, entre d’altres, les proves forenses. El cas continua sota secret de les actuacions.

La víctima, Eduard Ardiaca, va ser vist per última vegada el dilluns 19 de juny a Albesa (Noguera) dins d’un cotxe gris i el seu cadàver és el que es va trobar el divendres 23 dins el maleter del mateix cotxe.

LA XIFRA

47
anys té Josep Puig-gros. El van detenir l’endemà que la seva germana denunciés la desaparició del marit.

Crims de família

Fa poc més d’un mes, un veí de Bellpuig (Urgell) de 84 anys va acceptar una pena de set anys de presó després d’admetre haver matat el seu gendre, de 60 anys.

El crim va tenir lloc el 30 de març del 2016, quan l’homicida va matar el seu gendre després de disparar-li quatre vegades amb una pistola. L’home va reconèixer en la seva declaració judicial haver-ho fet perquè feia mesos que se sentia “perseguit” i el considerava “el causant de tots els seus problemes”. Va explicar que el veia com el responsable que la seva empresa, Pretensats Gabernet, anés malament, ja que feia més d’un any i mig que estava sense activitat. L’acusat creia que la víctima el “boicotejava, l’assetjava constantment a casa i a l’empresa”. En aquell cas, el tribunal va aplicar-li l’atenuant de penediment i confessió i l’eximent semicomplet de trastorn mental, ja que segons els informes psiquiàtrics té deliris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia