Successos

Sant Mateu recorda els focs del 1994

Diumenge tindrà lloc un concert amb la Banda de Música de Cardona

Sant Mateu de Bages recordarà un any més l’incendi que va assolar el municipi el 1994 amb un concert que té com a lema Pel verd després del negre. Es farà diumenge a les vuit del vespre, davant de l’església de Sant Mateu, i serà a càrrec de la Banda de Música de Cardona, que oferirà una vetllada en què es podrà escoltar la veu d’Elena Ribera. L’organitzen l’Agrupació Cultural Riubrogent i l’Ajuntament de Sant Mateu de Bages.

Els focs de l’any 1994 van cremar 13.323 hectàrees del 4 al 8 de juliol. Aquells dies, les condicions meteorològiques –temperatures de 40 graus, ràfegues de 50 km/h de vent molt càlid i sec i una humitat per sota del 10%– van facilitar que el foc es propagués amb rapidesa pels boscos secs de Navàs, Castellnou de Bages, Súria, Fonollosa, Balsareny, Callús i Sant Joan de Vilatorrada, a la comarca del Bages, i que el dia 6 passés a Puig-reig i Viver i Serrateix, ja al Berguedà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia