Successos

Dos motoristes morts en accident, a Alp i Aiguaviva

Els sinistres viaris es van produir en només vuit hores de diferència

Van perdre la vida un noi de Puigcerdà de 26 anys en un xoc i un veí de Girona que va caure amb la moto i va ser atropellat

Les comarques gironines han viscut unes jornades negres a la xarxa viària, on dos motoristes han perdut la vida en accident en només vuit hores de diferència. Els sinistres van tenir lloc a la comarca de la Cerdanya i a la del Gironès. L’últim cas es va produir ahir al punt quilomètric 708 de la carretera A-2, a l’altura del terme d’Aiguaviva. Els cossos d’emergències van rebre l’avís quan faltaven pocs minuts per les tres de la matinada. Segons va informar el Servei Català de Trànsit (SCT), un home que circulava en direcció sud amb una motocicleta Sym Joymax 125 va caure a la calçada, on va ser atropellat mortalment per un altre vehicle. La víctima era un veí de Girona, de 57 anys i de nacionalitat espanyola.

Fins a la zona s’hi van dirigir quatre patrulles dels Mossos d’Esquadra, tres dotacions dels bombers i dues ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Els sanitaris van practicar les maniobres de reanimació a l’home però no van poder fer res per salvar-li la vida. Mentre van durar les tasques de gestió de l’accident, els agents dels Mossos es van encarregar de regular el trànsit en aquest tram de l’A-2, on no es va originar cap afectació viària. Per la seva banda, els operaris de Grues Cruz van retirar la moto i la van traslladar a les instal·lacions de l’empresa, al polígon industrial Torremirona de Salt.

Poques hores abans de l’accident d’Aiguaviva, es va haver de lamentar un altre fatídic sinistre a la demarcació de Girona, on també va perdre la vida un motorista. Diumenge, poc després de les set de la tarda, es va registrar una col·lisió frontal entre una motocicleta Ducati Monster i un turisme al punt quilomètric 170,2 de la carretera N-260, a Alp. Com a conseqüència del xoc va morir el conductor i únic ocupant de la moto. La víctima era un jove de 26 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Puigcerdà.

Fins a la zona s’hi van adreçar immediatament quatre patrulles dels Mossos, una ambulància del SEM, així com un helicòpter. En els treballs de gestió de l’accident, a més, va intervenir personal de Grues Morer de Puigcerdà, que van retirar la motocicleta sinistrada de la calçada i la van portar al recinte de l’empresa.

21 víctimes mortals

Des de principis d’any han perdut la vida 21 persones en accident de trànsit a la xarxa viària de la demarcació de Girona. El primer cas d’aquest 2017 es va desencadenar el 2 de gener, a l’Escala, on un motorista va morir en xocar contra una paret, a la travessera de la Bisbal. L’home va perdre el control de la moto, va sortir de la carretera i va topar contra el mur d’una casa. A causa de l’impacte, va sortir impulsat per sobre de la paret i va caure al jardí de l’immoble. La víctima tenia 39 anys i era de l’Escala.

També des que va començar l’any han perdut la vida dos motoristes més en carreteres gironines. El 28 de maig, una veïna de Sant Joan les Fonts de 36 anys va morir en un xoc frontal contra un cotxe a l’N-260z, a Montagut. I, tan sols 4 dies després, va perdre la vida un motorista en una col·lisió amb un automòbil a la C-31, a Palamós. La víctima tenia 51 anys i era de Girona.

LES XIFRES

170,2
És el punt quilomètric de l’N-260, a l’altura d’Alp, on un jove de Puigcerdà va morir en una col·lisió frontal.
4
Motoristes
han perdut la vida aquest any en carreteres de la demarcació (a Montagut, Palamós, Alp i Aiguaviva).

LA DATA

16.07.17
A les set de la tarda va tenir lloc l’accident d’Alp i, ahir a les tres de la matinada, el d’Aiguaviva.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia