Successos

platges

accident mortal

Un banyista francès mor ofegat a la platja del Rec del Molí de l’Escala

La víctima estava en una zona de difícil accés i surant a l’aigua

Ja són deu les persones que han mort ofegades aquest any a la demarcació

Un banyista de 72 anys va morir ahir ofegat a la platja del Rec del Molí de l’Escala. El fatídic succés va transcendir pels volts de dos quarts de deu del matí, després que els serveis d’emergència rebessin dues trucades, una d’un amic de la víctima que alertava que el seu company havia entrat a l’aigua i no n’havia sortit, i una altra d’un banyista que havia vist el cos que surava. Fins al lloc dels fets s’hi van desplaçar una embarcació de Salvament Marítim, una altra de Creu Roja, dues dotacions del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i patrulles de la policia local i els Mossos d’Esquadra. La víctima estava en una zona de difícil accés i surant a l’aigua. Van ser membres de la policia local els qui van poder rescatar el cos de l’aigua. Quan els sanitaris van arribar al lloc dels fets, no van poder fer res per salvar-li la vida, ja que l’home, de nacionalitat francesa, estava mort. La platja del Rec del Molí no disposa de vigilància.

Aquest any ja han mort una desena de persones fent alguna activitat aquàtica, tant al mar com en piscines. Malauradament, moltes de les víctimes han estat menors. La darrera mort, abans d’aquesta, que es va produir al litoral gironí va ser fa una setmana. Un home va morir ofegat a Roses. Un banyista que viatjava en un veler va intentar agafar un bot auxiliar que s’havia deslligat i va acabar morint. Dies abans també va morir un home a la platja Gran de Platja d’Aro. Els fets van tenir lloc després de la una del migdia; un testimoni va alertar els serveis d’emergència que hi havia un home surant a l’aigua a uns 50 metres de la platja.

Pel que fa a submarinistes, la darrera mort que es va produir va ser la d’un home de 62 anys que feia submarinisme a la platja Gran de Tossa. Quant a menors, aquest juliol va morir una nena de deu anys, veïna de Riudaura, a conseqüència d’una parada cardiorespiratòria mentre feia un curset de natació a la piscina de les Preses. Al juny, un nen d’uns deu anys va morir ofegat quan es banyava en un estany de les hortes de Santa Eugènia, a Girona. Al maig, una nena de quatre anys va morir ofegada a la piscina municipal de Ripoll durant una activitat escolar de natació.

LA XIFRA

72
anys
tenia el banyista, de nacionalitat francesa, que va morir mentre es banyava en aigües de l’Escala.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia