Successos

policial

seguretat

Arrenquen matrícules a nou vehicles aparcats a Roses

Els Mossos van alertar totes les policies per si l’acció podia estar vinculada als atacs terroristes, però la hipòtesi més fiable és que es tractaria d’un acte de vandalisme nocturn

Nou vehicles que estaven aparcats al carrer Díaz Pacheco de Roses, a prop de la discoteca Beach-Club, es van veure afectats la matinada de diumenge per l’acció d’algú que els va arrencar les plaques de matrícula. Algunes de les plaques es van localitzar a la zona i van poder ser recuperades, i una va quedar penjada perquè no van tenir temps d’arrencar-la o no van poder.

Però els lladres es van endur cinc plaques de cinc vehicles: quatre de franceses (dels departaments 83, 13, 31 i 33) i una d’espanyola, pertanyent a un Toyota Corolla.

Tot i que les investigacions indiquen que el robatori massiu de matrícules s’ajusta més a un acte de vandalisme que a una acció terrorista, la situació d’alarma per gihadisme va fer adoptar totes les mesures de seguretat i per això els Mossos van trametre tots els números de matrícula perquè les policies, sobretot les que treballen prop de la frontera, estiguessin alerta per la possibilitat que algun grup terrorista o criminal les utilitzés per col·locar-les en altres vehicles. L’alarma que va generar el robatori de les matrícules a Roses s’afegeix a molts altres incidents ocorreguts des del sagnant atemptat de dijous passat a Barcelona, que ha posat en alerta tots els cossos de seguretat.

Un cas que va aixecar totes les sospites policials es va produir la matinada de dissabte a la Tordera, quan es va rebre l’avís que un testimoni havia vist un Renault Clio de colors gris que s’havia aturat i que de dins el maleter n’havia sortit un individu que es va canviar per l’home que anava al volant i el cotxe va sortir en direcció cap a Blanes.

També es va buscar un Audi de color blanc que la mateixa nit es va escapar d’un control policial a Bàscara i va fugir en direcció a Barcelona.

No va ser l’únic vehicle que es va saltar un control aixecant els recels policials i ordres de recerca. Un Opel Astra de color gris, propietat d’un veí de Sant Feliu de Guíxols, es va saltar el control que hi havia muntat al km 6 de la C-65 i va fugir en direcció a Barcelona. Un Mercedes Benz de color negre amb plaques de matrícula holandesa, es va saltar un control a Malgrat de Mar i un vehicle de lloguer, un Citroën DS de color blanc, va fugir d’un control policial quan circulava per la C-17 a Torelló i es va escapar en direcció a Barcelona.

Tampoc es va aturar un Opel Insignia de color gris que es va veure implicat en un accident al Baix Empordà i va fugir en direcció a Torroella.

Encara que difícilment cap dels incidents estigui relacionat amb els atacs terroristes, com va passar amb el conductor que divendres va fugir d’un control de la policia de Sarrià perquè no tenia carnet, l’actitud d’aquests conductors va resultar sospitosa en el marc d’una situació d’alerta terrorista com la que es viu.

Diumenge a la matinada els Mossos van acabar detenint el passatger d’un autocar que havia alertat que havia sentit dos viatgers de l’autocar que parlaven de posar unes bombers. Es van aturar dos autocars, un a Garrigàs i un altre a Girona, i es va escorcollar tothom fins que es va comprovar que el delator s’ho havia inventat i el van detenir per desordre públic. El detingut, un eslovè, semblava afectat mentalment.

La mateixa nit, els Mossos van posar controls a l’N-II per intentant localitzar un Seat León que, segons un alertant, estava ocupat per quatre nois magribins i un d’ells s’assemblava molt a Younes Abouyaaqoub, llavors l’home més buscat pels atemptats; ara ja mort, abatut pels Mossos a Subirats.

LA XIFRA

9
cotxes
amb les matrícules arrencades a la carretera de l’Almadrava a Roses.

LA DATA

20.08.17
a la matinada
van arrencar matrícules de diversos cotxes, la majoria francesos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia