Successos

Un conductor begut, implicat en un accident mortal a Sils

Topada entre 3 vehicles a la C-63, en què va perdre la vida un veí de Lloret i els altres dos conductors van resultar ferits

Els Mossos denuncien un dels hospitalitzats, que va donar positiu en alcoholèmia

Un fatídic accident es va registrar ahir a Sils, en què va morir el conductor d’un vehicle en una col·lisió múltiple en què van resultar implicats un total de tres cotxes. La víctima mortal tenia 44 anys i era veí de Lloret de Mar. Els conductors dels altres automòbils, per la seva banda, van patir ferides. Un d’ells va ser ingressat amb lesions de caràcter greu a l’hospital Josep Trueta de Girona, on es va comprovar que anava begut, en una de les proves que se li van practicar. Els Mossos d’Esquadra el van denunciar, per aquest motiu, per un delicte contra la seguretat del trànsit, perquè va donar positiu en alcoholèmia a nivells superiors als de la sanció penal (el llindar és de 0,60 mg/l). Segons va informar l’ACN, la investigació l’apunta com a presumpte culpable de l’accident, de tal manera que la policia també el va denunciar per un homicidi per imprudència greu.

Els cossos d’emergències van rebre l’avís del sinistre quan passaven pocs minuts d’un quart de set del matí. Els fets es van produir a l’altura del punt quilomètric 13,5 de la carretera C-63. A més de la víctima mortal i del ferit greu, el conductor d’un tercer cotxe va resultar amb ferides de caràcter menys greu i va ser evacuat a l’hospital de Blanes. En les tasques de gestió de l’accident hi van participar tres ambulàncies del SEM, sis patrulles dels Mossos d’Esquadra i cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat, els quals van haver de dur a terme tasques d’excarceració per alliberar dos dels conductors de dins dels cotxes. Mentre va durar la intervenció dels efectius d’emergències, la carretera va quedar tallada en els dos sentits fins a les nou del matí, quan es va reobrir definitivament.

Des de començament d’any han perdut la vida 29 persones en 26 accidents de trànsit a la xarxa viària de la demarcació de Girona. El primer cas d’aquest 2017 es remunta al 2 de gener, a l’Escala, on un motorista va morir en xocar contra una paret, a la travessera de la Bisbal. L’home va perdre el control de la moto i va topar contra el mur d’una casa. A causa de l’impacte, va sortir impulsat per sobre de la paret i va caure al jardí de l’immoble. La víctima tenia 39 anys i era veí de l’Escala. D’altra banda, el sinistre d’ahir va tenir lloc tan sols cinc dies després d’un altre accident mortal de trànsit que també es va haver de lamentar a les comarques gironines. Un veí de Girona, Eusebio Lavado, va perdre la vida dimecres de la setmana passada en un xoc entre un camió i el cotxe que conduïa. Els fets van passar pels volts de les vuit del matí, al punt quilomètric 719, a la variant de Girona, a la zona denominada com la dels túnels. Lavado era molt conegut en l’àmbit associatiu veïnal de la ciutat de Girona, on era el president de l’Associació de Veïns de Mas Ramada, un dels barris del sector est.

L’accidentalitat no baixa

Els índexs d’accidentalitat, lamentablement, s’han mantingut gairebé invariables en els dos darrers anys a la demarcació de Girona. Tot i això, malgrat que durant els primers vuit mesos del 2016 hi va haver un accident de trànsit mortal més en comparació amb el mateix període d’enguany, el nombre total de persones que hi van perdre la vida va ser més elevat. Entre el 4 de gener i el 31 d’agost de l’any passat es van produir 27 sinistres, en els quals van morir 34 persones. Aquest major nombre de víctimes es va deure, principalment, al fet que en un únic accident van morir set ciutadans. El sinistre va tenir lloc el 2 d’abril a l’N-II, a Pont de Molins, on van perdre la vida els set ocupants de dos cotxes. En el vehicle que hauria provocat la topada hi anaven cinc joves residents a l’Estat francès, que van resultar tots morts. El conductor va perdre el control, va envair el carril contrari i va envestir un Dacia Sandero. En el Dacia, hi anaven tres veïns de Figueres, que es dirigien a treballar en un restaurant del Pertús, dos dels quals també van morir.

LA XIFRA

29
persones
han perdut la vida en 26 accidents viaris registrats a la demarcació de Girona des de començament d’any.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia