Successos

Lectors de plaques de matrícula a vuit pobles garrotxins

S’instal·laran amb l’ajut del Consell Comarcal aquest any

L’ens vol que s’hi afegeixin la resta de municipis

Els ajuntaments de Maià de Montcal, les Planes d’Hostoles, les Preses, Sant Feliu de Pallerols, la Vall de Bianya, Sant Jaume de Llierca, Besalú i Sant Joan les Fonts instal·laran al llarg d’aquest any lectors de matrícules en punts viaris estratègics dels seus municipis per incrementar així la seguretat a la comarca a través dels Mossos d’Esquadra. S’afegiran així a l’Ajuntament d’Olot, que ja té desplegat un sistema de càmeres de videovigilància al seu terme municipal i a l’Ajuntament de Sant Aniol de Finestres, que complementarà el sistema amb la instal·lació d’equips que realitzi al seu municipi.

Liderat pel Consell Comarcal de la Garrotxa i d’acord amb el consell d’alcaldes, aquests vuit municipis s’uniran per realitzar una compra agregada de material i treballaran per garantir la seguretat dels ciutadans de cadascun dels seus municipis. El Consell ha exposat el projecte al consell d’alcaldes i ha defensat la necessitat que el sistema s’implementi amb la incorporació de la resta de municipis garrotxins per incrementar la seva eficàcia.

Prèviament, el Consell Comarcal de la Garrotxa ha dut a terme reunions amb el Departament d’Interior, responsables dels Mossos d’Esquadra, de policies locals i amb experts en la gestió d’aquests sistemes de seguretat, que ja estan en funcionament en diversos municipis de Catalunya amb unes altes taxes d’èxit. Interior ha valorat molt positivament aquesta iniciativa, que és la primera que es presenta en l’àmbit comarcal, perquè comportarà un important suport a la tasca de protecció del cos de Mossos d’Esquadra en aquells municipis que no disposen de policia pròpia i on aquest cos és el responsable de garantir la seguretat ciutadana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia