Successos

música

solidaritat

Un disc digital per recaptar fons i ajudar als afectats pel tornado de l’Alt Empordà

La descàrrega serà online i hi han participat una vintena d’artistes d’arreu del món

La plataforma d’art digital sonor Störung editarà aquest dijous un disc en format de descàrrega online amb peces inèdites d’artistes d’arreu del món per recaptar fons per als afectats pel tornado de l’Alt Empordà. L’entitat preveu donar els ingressos generals de la venda a Cistella i Terrades, les dues poblacions que van patir més danys i així ajudar a la “reconstrucció” de les zones rurals amb més desperfectes registrats. Especialment, també, als particulars que han patit danys i que no compten amb assegurances que els ho cobreixin. El projecte duu el nom de ’Rebuilding l’Alt Empordà’. El director de la plataforma, Alex Gámez, ha explicat que l’entitat està “íntimament” vinculada a la zona afectada perquè “molts projectes que posteriorment han vist la llum dins i fora de la plataforma s’han forjat en aquest indret”.

Els tres municipis afectats pel tornado del 7 de gener (Cistella, Terrades i Navata) van partir danys per valor de 3,5 MEUR. El més perjudicat, però, va ser Cistella, que calcula que les tasques de reconstrucció superaran els 2,7 MEUR. La Diputació ja ha anunciat línies d’ajut per refer edificis i espais públics però els particulars (que són els més afectats) hauran de gestionar-ho a través de les asseguradores i, en molts casos, no en tenen.

Amb l’objectiu de donar-los un cop de mà, la plataforma Störung va decidir tirar endavant aquest projecte. Gámez ha explicat que estan molt vinculats amb la zona, on han gravat alguns dels enregistraments sonors que editen. Per això, es van posar en contacte amb artistes d’arreu dels món amb els quals treballen habitualment i una vintena s’han avingut a participar-hi de manera altruista.

Entre els artistes que hi participen desinteressadament, hi ha Akamoi, Alina Kalancea, Asférico, Asmus Tietchens, Barbara Ellison, Elufo, Enrico Coniglio, Federico Monti, Francisco López, Frank Bretschneider, Giuseppe Ielasi, Mathias Delplanque, Mise_en_Scene, Pink Twins, SaffronKeira, Sebastien Roux, Scanner, Strotter Inst., Yui Onodera i Zimoun. En total, hi haurà una vintena de temes que es podran adquirir a un preu de 12 euros (a raó d’un euro per cançó individual) a través del web Storung.com.

Els diners recollits es donaran a Cistella i Terrades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia