Successos

Setge al procés sobiranista

Malmeten a Bàscara dues escultures dedicades als consellers i als Jordis

Les instal·lacions, creades per veïns de Lladó, són itinerants i s’exposen als pobles per denunciar la situació i que “no s’oblidi” que continuen empresonats

Dues escultures dedicades als consellers destituïts i als Jordis creades per un grup de veïns de Lladó han aparegut malmeses, aquest diumenge, a Bàscara. Es tracta d’unes instal·lacions pensades per recórrer diversos municipis de manera itinerant, que pretenen denunciar la situació que aquestes persones estan vivint i que “no s’oblidi” que alguns d’ells segueixen a la presó. En concret, les que han fet malbé han estat les dedicades a Josep Rull i a Jordi Cuixart.

Aquesta iniciativa la va liderar l’entitat de Lladó l’Ateneu Cim d’Estela, que es va constituir arran de la consulta d’Arenys de Munt del 2009 i que organitza múltiples actes en favor de la independència. Diversos dels seus integrants i residents a la població hi van col·laborat durant diversos dies. Ho van poder fer gràcies a la donació de trenta palets provinents de la recollida de poma (que estaven malmesos) i als donatius de particulars, que van permetre comprar les lones amb les cares dels empresonats impreses. Van arreglar les fustes, les van pintar de blanc i hi van estampat la paraula “llibertat”. El resultat: deu estructures que recorden Raül Romeva, Joaquim Forn, Carles Mundó, Dolors Bassa, Oriol Junqueras, Meritxell Borràs, Josep Rull, Jordi Turull i els presidents d’Òmnium i l’ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. La instal·lació té quatre cares i permet a aquells que ho vulguin fer-hi escrits en record dels consellers i els Jordis. Alguns ja hi van deixar inscripcions com ara “no esteu sols, us volem a casa”.

Ara, dues d’aquestes escultures nascudes de la iniciativa de societat civil, han estat malmeses per uns brètols.

LES XIFRES

10
escultures
es van crear recordant Romeva, Forn, Mundó, Bassa, Junqueras, Borràs, Rull, Turull, Cuixart i Sànchez.
2
figures
han fet malbé els brètols, concretament les dedicades a Josep Rull i a Jordi Cuixart.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia