Uns veïns de Girona salven un conductor atrapat dins d'un cotxe en flames

L'accident va despertar gent del Pont Major, que va sortir a auxiliar el noi, que és a la Vall d'Hebron

El cotxe que conduïa Badosa, un Seat Ibiza, circulava per la carretera C-255 en direcció a Girona i a l'entrada del Pont Major, abans de la gasolinera, es va desviar de la seva trajectòria, va travessar la carretera cap a l'esquerra i va anar a impactar contra un trencaaigües a pocs metres d'on comença el carrer, a l'altura del número 136. L'impacte del cotxe contra el trencaaigües va despertar un matrimoni gran format per Ferran Camacho i Joana Preses que viuen a la part del darrere del carrer i que de seguida van sortir a veure què passava. Els gossos d'aquest matrimoni van començar a bordar i això va fer que es despertessin altres veïns que també van sortir corrents. Un d'aquests veïns, la Montse, relatava ahir que de seguida el cotxe accidentat es va convertir en «una bola de foc» i que el conductor, envoltat de flames, i atrapat pel volant que li impedia sortir, només feia que cridar. «Anava preguntant on eren els altres cinc que anaven amb ell, però anava sol al cotxe», relata la Montse.

Els veïns no s'ho van pensar gaire i entre tots i com van poder van estirar el conductor per alliberar-lo de la ferralla i salvar-lo de morir calcinat, ja que les flames van destruir tot el vehicle. El van aconseguir treure, «pràcticament nu», perquè en estirar-lo la roba es va quedar enganxada al cotxe i després també va aturar-se una noia que tenia coneixements de medicina, que va auxiliar el ferit. Quan va arribar la policia municipal, el jove era estirat a terra envoltat pels seus rescatadors i els agents es van fer càrrec d'apartar-los a tots, ja que en aquell moment, el cotxe cremava amb més virulència i encara hi havia risc que les flames els enganxessin. Després van arribar els serveis sanitaris, que es van fer càrrec del ferit, que va haver de ser traslladat a l'hospital de la Vall d'Hebron, on ahir a la tarda se'l sotmetia a una operació quirúrgica.

Ferran Camacho i Joana Preses i un altre veí que va intervenir en el rescat també es van fer algunes cremades, sobretot a les mans mentre treien el jove de dins del cotxe.

Acostumats als xocs

Aquest és l'accident més greu que han vist els veïns d'aquesta zona del Pont Major, davant mateix de la gasolinera. Però no és l'únic. «Ara no en passen gaires perquè amb la variant passen menys cotxes, però abans ens fèiem un tip d'anar a auxiliar conductors accidentats», recorda la Montse. El cotxe cremat ahir encara era al costat de la gasolinera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.