Successos

Cas Susqueda: s’aixeca el secret i continua el rastreig

Els Mossos no troben l’arma ni proves materials contra Magentí, que es considera l’únic assassí possible

El jutjat de Santa Coloma de Farners ha aixecat el secret de sumari del cas dels assassinats de Marc Hernández i Paula Mas al pantà de Susqueda, quan falta una setmana perquè l’Audiència de Girona celebri la vista per decidir sobre la llibertat de Jordi Magentí, empresonat pel doble crim i que sempre s’ha declarat innocent.

Ara, els lletrats del bufet Salellas, que defensen Jordi Magentí, podran conèixer a fons, més enllà del que va plantejar el fiscal en demanar l’empresonament, quins indicis concrets assenyalen Magentí com a sospitós. I Carles Monguilod, que exerceix l’acusació particular en nom dels pares de les víctimes, podrà decidir, cosa que fa un mes no va tenir clara, si es pronunciava a favor o en contra de l’alliberament de Magentí, que demana la seva defensa. L’aixecament del secret de sumari, però, no atura les tasques de rastreig al pantà i d’investigació als laboratoris que estan fent els Mossos a la recerca d’indicis per incriminar Jordi Magentí, sospitós per exclusió. No han trobat ni l’arma del crim ni vestigis materials que l’hi vinculin, però els investigadors, després de moltes proves pericials diverses, consideren que és l’únic assassí possible, perquè era al lloc del crim el dia del crim. Magentí pescava a les runes de la Rierica, on s’ha establert que es va perpetrar el doble homicidi. La tesi policial apunta que, el dia del crim, el 24 d’agost, Marc i Paula van arribar fins al lloc on pescava Magentí per aigua, a cavall del seu caiac, i allà es va produir l’encontre que va acabar amb la parella tirotejada. La investigació encara ha d’aclarir on havien deixat el cotxe i on havien entrat a l’aigua amb el caiac Marc i Paula. Els cossos van ser trobats 32 dies més tard, un xic més avall, dins de la riera de Rupit, a les envistes del barranc de la Font del Borni, on un home viu emboscat, en una cabanya. Un home que també va ser sospitós, però que els Mossos han descartat que tingui res a veure amb el crim.

LA DATA

17.04.18
és el dia en què l’Audiència
de Girona ha fixat la vista per decidir sobre la petició de llibertat de Jordi Magentí.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia