Successos

Susqueda

Cronologia dels fets

A 32 minuts de l’assassí

Captat el cotxe de Marc i Paula pujant al pantà 32 minuts després que s’hi vegi el del sospitós

Una senderista va veure la parella pujant amb cotxe i el seu home va fer unes fotos on surt el cotxe de Magentí

En el seu camí cap al pantà de Susqueda, Marc i Paula seguien, sense saber-ho, el cotxe de Jordi Magentí, considerat l’autor del doble assassinat. Trenta-dos minuts separen l’entrada del Land Rover de Magentí a la pista que condueix a la pedrera de Susqueda de l’accés de l’Opel Zafira de la parella. Les càmeres de les oficines de la presa van gravar el cotxe de Magentí, pujant, a les 9.46 h i el vehicle de les víctimes a les 10.18 h, el dijous 24 d’agost del 2017. Providencialment, la investigació compta amb el testimoni d’una parella de senderistes d’Argentona i les fotografies que anaven fent en la seva ruta des de la Mare de Déu del Coll fins a Sant Hilari Sacalm. Quan eren a la presa, la dona, que caminava un xic més endavant que l’home, va veure un cotxe blau amb una parella a dins que emprenia el camí cap a la pedrera. Es considera que és la darrera persona que va veure Marc i Paula amb vida. I l’home, amb aparells de fotografia i GPS sofisticats, ja en camí cap a Sant Martí va fer unes fotografies que, sense saber-ho, van captar un cotxe blanc aparcat a la pista en una raconada per damunt de la Rierica. Se suposa que és el Land Rover de Magentí, que també va veure, una estona més tard, passades les dotze del migdia, l’amo del Llomar, quan marxava cap a Olot. I el senderista també va captar, al costat de la presa, la figura d’un pescador, que ha servit per donar credibilitat a la versió de l’home que viu en una barraca a la Font de Borni, que assegura que el dia del crim no era al seu refugi i no va sentir els trets perquè va anar a pescar més enllà.

El que no recull cap càmera ni consta que vegi cap testimoni (ni els senderistes, ni l’amo del Llomar, ni l’emboscat) és l’Opel Zafira de les víctimes. La investigació no ha aconseguit fixar on el van deixar estacionat Mar i Paula i tampoc queda aclarit en quin punt la parella va accedir a l’aigua per posar-se a navegar amb el caiac. Els investigadors han establert que els trets que van posar fi a la seva vida es van disparar a les runes de la Riera, on se suposa que pescava Magentí, entre les 11.20 i les 11.26 h. I on la investigació dedueix que Marc i Paula van arribar amb el seu caic. L’Opel Zafira ja no apareix en cap més gravació i no se’l localitza fins al dia 28, quan es troba enfonsat a set metres de profunditat a la platgeta de la raconada de la Muntada. Com i en quin moment el van traslladar fins allà encara és una incògnita. Les càmeres van captar el Land Rover de Magentí sortint de la pista i arribant a la presa a les 14.24 h. Tres hores després del crim.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia