Successos

Fotos i gent al pantà al matí del doble crim

Un visitant, que va fer fotos, relata que a la presa hi havia una dotzena de persones

El matí que van assassinar en Marc i la Paula, al pantà de Susqueda hi havia nombrosos visitants i almenys un d’ells va fer fotografies que ha penjat al Facebook i que es poden trobar posant “Susqueda” i la data, “24 d’agost” al cercador. L’autor de les fotografies, Joan Nugué, recorda que amb un amic van pujar fins a la presa per la carretera que ve del Pasteral i s’hi van estar almenys una hora. Calcula que van arribar passades les onze i hi van estar fins a dos quarts d’una aproximadament. La investigació fixa com a hora que van ressonar els trets criminals entre les 11.20 i les 11.26 h. Nugué assegura que ells no van sentir trets i tampoc van veure cap embarcació ni objecte a l’aigua del pantà, ni cap pescador per les vores. Ni va veure pujar ni baixar cap cotxe per la pista que mena cap al suposat escenari del crim, tot i que, a peu, van arribar, travessant la paret de la presa, fins al costat dret, des d’on està feta la panoràmica que reproduïm. En canvi sí que van coincidir amb força gent, una dotzena, que caminava per la part de dalt de la presa. La majoria famílies o parelles, excepte tres nois joves, d’uns 20 anys, que li van cridar l’atenció perquè no els van respondre quan els van saludar. Recorda diversos cotxes, a part del seu, i s’estranya que, havent-los captat les càmeres, a ells i el vehicle, no els hagin cridat de testimonis. A banda de fer fotografies i passejar, Nugué i el seu company van fer un servei de civisme a l’entorn i van recollir gran quantitat de brossa (llaunes de refrescos buides, ampolles de plàstic, bosses de patates...) que era llençada a les jardineres i l’entorn de la presa.

Nugúe i el seu company van continuar la ruta pujant per la pista forestal que voreja l’embassament per la banda esquerra i arriba fins a Sau. I, per tant, no van ser captats marxant del pantà perquè a aquesta zona no hi ha càmeres. Des de la pista no van observar tampoc res anòmal a l’altre costat, on es fixa l’escenari del crim.

La defensa de Magentí mena la presa al jutjat

Quan fa 70 dies que Jordi Magentí està empresonat pel doble crim, el seu lletrat, Benet Salellas, ha enviat un escrit de queixa al president de l’Audiència, Fernando Lacaba, per denunciar “el funcionament deficient” del jutjat d’instrucció número 2 de Santa Coloma de Farners.

Es queixa que encara el jutjat no ha convocat la vista de la llei del jurat, tal com fixa la llei que s’ha de convocar, de “manera immediata”. També reclama que li entreguin totes les imatges de les càmeres de seguretat dels entorns del pantà. Els Mossos han incorporat les gravacions de les càmeres, un cop seleccionades les imatges del Land Rover del sospitós i l’Opel Zafira de les víctimes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia