Successos

El crim de la menor de Vilanova podria tenir un mòbil sexual

Un intent d’agressió sexual és, ara per ara, la principal hipòtesi amb la qual treballen els Mossos d’Esquadra, que investiguen el crim d’una menor de tretze anys que dilluns a la tarda va aparèixer assassinada en el pis d’un veí dels seus avis paterns on la nena havia passat la tarda. L’absència d’algunes peces de roba en el cadàver és la principal pista que fa pensar als investigadors que el detingut, Juan Francisco López Ortiz, un cuiner de 42 anys que s’havia quedat sense feina, va assaltar la nena al replà de l’escala, la va forçar a entrar al seu pis i davant la resistència que va oposar la víctima la va estrangular. La causa de la mort la determinarà l’autòpsia que es feia ahir. El cos de la menor presentava també diverses ferides d’arma blanca fetes amb un ganivet de cuina, però, aparentment, cap li hauria causat la mort.

Separat i amb una filla

Juan Francisco López Ortiz, fill d’un conegut constructor jubilat de Vilanova mot, vinculat a l’associació local dels Tres Tombs, té una filla de la mateixa edat de la víctima i des que es va separar, fa alguns mesos, s’havia traslladat a viure al pis dels seus pares, a l’avinguda de Cubelles. Des de fa un mes convivia només amb el seu pare perquè la mare estava ingressada per una malaltia greu a l’hospital de Sant Camil de Sant Pere de Ribes, on precisament ahir va morir. Segons va confirmar el cap de la divisió criminal dels Mossos, l’intendent Antoni Rodríguez, el sospitós té antecedents penals per presumptes amenaces a la seva exdona, però no li coneixen episodis de violència. Veïns i coneguts de la família, però, van assenyalar que des de la separació Juan Francisco López tenia deutes derivats de la seva addicció a la cocaïna. “Per respecte a la família no entraré en detalls, però darrerament aquest noi tenia molts de problemes i anava de mal en pitjor”, va explicar ahir a aquest diari un amic del seu pare que prefereix no dir el seu nom.

El detingut va ser traslladat ahir al matí al pis on presumptament va cometre el crim per participar en una reconstrucció dels fets. Desenes de veïns es van concentrar a la porta del bloc i custodiats per un fort dispositiu policial van increpar i insultar el detingut. A les 12 del migdia l’Ajuntament va convocar una concentració silenciosa a la plaça de la Vila en què van participar centenars de persones que van omplir l’estàtua de Josep Tomàs Ventosa d’espelmes, rams de flors i missatges dedicats a la víctima. L’Ajuntament ha decretat tres dies de dol.

Laia Alsina López tenia 13 anys i estudiava sisè de Primària a l’escola Pia de Vilanova. Era adoptada i originària de la Xina, tenia un grau d’autisme i sovint es despistava o s’amagava, circumstància que es va considerar quan va desaparèixer. Però tres hores després, el mal presagi de dos oncles de la víctima es va complir: van localitzar el seu cos sense vida amagat sota un matalàs al pis de Juan Francisco López, on van entrar després de forcejar amb ell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia