Successos

Seguretat

La droga com a defensa

El detingut per l’assassinat d’una nena de 13 anys a Vilanova s’escuda en la seva addicció a la cocaïna, però la jutgessa l’envia a la presó

Li agafen mostres d’ADN per comparar amb possibles restes biològiques del cos de la víctima

Juan Francisco López Ortiz abusa de l’alcohol i les drogues, és consumidor habitual de cocaïna, i sota els efectes d’aquestes substàncies, que alteren la conducta i les capacitats cognitives, hauria actuat dilluns, quan va posar fi a la vida d’una nena de 13 anys al seu pis de Vilanova i la Geltrú. Aquesta és la carta que, per buscar atenuants o fer minvar el grau d’imputabilitat, esgrimeix des d’un principi la defensa del sospitós, que anit va optar per explicar-se davant del jutjat de Vilanova, tot i que només va contestar a les preguntes del seu advocat, Álex Zaragüeta. Dimecres, davant dels Mossos i durant la inspecció de l’escenari del crim, es va acollir al seu dret a guardar silenci. Ahir, Juan Francisco López va estar tot el dia al jutjat però no va començar a declarar fins passades les set de la tarda, després que el metge forense li fes una avaluació per comprovar que estava en condicions físiques i psíquiques per ser sotmès a l’interrogatori judicial.

Abans d’aquesta exploració, a petició de la fiscalia, al detingut se li van extreure mostres biològiques: de saliva i orina, per fer les anàlisis destinades a comprovar si hi havia restes biològiques seves al cos de la noia morta, i també si estava afectat per l’alcohol i les drogues el dia del crim, tal com assegura la defensa i com avalen testimonis que el van veure durant el dia.

En la investigació s’apunta el mòbil sexual com a possible desencadenant del crim. El cos de la víctima, Laia Alsina, va ser trobat mig despullat, sense els pantalons pirates que duia, amagat sota d’un matalàs en una de les habitacions del pis dels pares del detingut, situat just al pis de sota de la casa dels avis de l’adolescent de 13 anys, que va desaparèixer mentre baixava per les escales des del segon, on viuen els avis, al carrer, on l’havia de recollir el seu pare amb el cotxe. Feia pocs dies, segons assenyala la defensa, que Juan Francisco López, s’havia instal·lat a l’habitatge dels pares, circumstància que fa menys probable que aquest tingués controlada la rutina de l’adolescent, que solia anar a berenar a casa dels pares. Argument que pretén allunyar la teoria de la planificació i apunta cap a la casualitat en el fatal encontre de la víctima amb el veí de baix. Es dona la circumstància que el sospitós, cuiner que havia fracassat en diversos negocis, feia poc que havia tornat de la Xina, on havia estat fent activitats relacionades amb la cuina i la gastronomia. Expliquen que estava fascinat per aquell país. Laia, adoptada, tenia trets clarament orientals. La investigació considera que l’home la va atacar amb intencions libidinoses, ella s’hi va resistir, i la va asfixiar i després apunyalar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia