Successos

Apareixen ossos humans al pantà de Susqueda

Els Mossos i la forense els van anar a recuperar amb barca ahir a la zona de Sant Martí de Querós

El jutjat de Santa Coloma de Farners investiga la troballa d’ossos humans al costat del pantà de Susqueda, a prop de l’ermita de Sant Martí de Querós. Els Mossos de la unitat aquàtica i la metge forense de Santa Coloma es van traslladar ahir al matí amb una barca pneumàtica des de la zona de l’embarcador de Susqueda fins a la zona del pont de Querós per recuperar les restes que havien quedar al descobert prop de les runes de l’ermita de Querós després de la pujada del nivell del pantà. Una de les hipòtesis és que els ossos podrien pertànyer a difunts que havien estat enterrats a Querós, on en altres ocasions ja s’havien trobat també restes òssies. Però no es descarta tampoc que tinguin una altra procedència i les restes han estat trasllades a l’Institut de Medicina Legal de Catalunya, on faran un estudi antropomòrfic per determinar-ne l’antiguitat. A les vores del pantà de Susqueda s’hi buscava en el seu dia una veïna de Sant Hilari Sacalm, Francesca Boix, que va desaparèixer al 1978 i quan ajudava al taller de torneria de Josep Talleda Andreu, que més tard seria condemnat per l’assassinat d’una nena del poble, Montse Àvila, i anys més tard per la mort de la prostituta albanesa Vjollca Papa. Talleda, que també va ser sospitós de la desaparició i assassinat de Maria Teresa Rubio, dona d’un company de cel·la, havia estat vist pels entorns de Susqueda portant flors en record de Francesca Boix, que no ha estat mai localitzada.

LA DATA

12.06.18
Els Mossos
van anar a Susqueda per recuperar restes humanes aparegudes a la vora del pantà, a Querós

LA XIFRA

40
anys
fa que va desaparèixer una dona de Sant Hilari que no ha estat mai localitzada

A Querós hi buscaven Marc i Paula

L’ermita abandonada de Sant Martí de Querós i els seus entorns es van rastrejar minuciosament l’agost passat buscant els cossos de Marc Hernández i Paula Mas, els joves desaparegut el 24 d’agost, que van ser trobats assassinats el 26 de setembre al pantà, al final del barranc de la font del Borni. Els Mossos i els Bombers van inspeccionar les dues tombes, ara obertes, que hi ha dins de l’antiga església romànica de Querós, que va ser abandonada el 1966, amb la construcció del pantà i l’embassament d’aigua que va inundar el poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia