El jove de Canet de Mar va trucar a un hostal de Girona abans de desaparèixer

Deixaran de buscar dins l'aigua i els treballs de recerca se centraran en la investigació policial

Continua la recerca de Dani Rodao, el jove de 26 anys de Canet de Mar que va desaparèixer la setmana passada mentre feia una ruta en bicicleta per la Costa Brava i el Maresme. Ahir els equips de salvament van haver de suspendre els treballs de recerca pel fort temporal de llevant. Es té previst, si el temps ho permet, que les tasques continuïn avui.

Segons ha pogut saber aquest diari, Rodao va sortir de Canet de Mar el diumenge 21 de febrer. La seva intenció era fer una ruta per la costa en direcció al nord, cap a la Costa Brava. La idea era estar-hi una setmana, però la bossa que es volia emportar se li va trencar el dia abans i va haver d'agafar-ne una de més petita. Com que portava poc equipatge, el noi va comentar als familiars que la seva ruta no duraria més de tres o quatre dies.

Va parar a Tossa i Blanes

La seva primera parada va ser Tossa de Mar, on va fer nit en un hostal del municipi. El segon dia va anar a Blanes, on va quedar amb el seu tiet i van anar a fer una cervesa. Aprofitant que el familiar vivia a Blanes, el jove s'hi va quedar a dormir. L'endemà la seva ruta va començar a les vuit del matí i la seva parada era un punt entre Pineda de Mar i Malgrat de Mar. El jove va comentar al seu tiet que allí havia quedat amb un amic, en Jaume, una afirmació que va negar aquest amic, que va assegurar als investigadors que no havia quedat amb Rodao.

L'última comunicació que es té del jove desaparegut és quan es va acomiadar del seu tiet, a Blanes. A partir d'aquí no se'n sap res més. L'única pista que hi ha és l'aparició de la seva bicicleta a la platja de s'Abanell de Blanes, sense la roda del davant, sense les alforges i amb indicis clars que hauria estat dins del mar.

Els investigadors han comprovat que no hi ha hagut cap moviment en els seus comptes bancaris. L'última trucada que va fer des del seu telèfon mòbil és a un número d'un hostal de Girona que actualment està tancat.

La clau, dos llibres

La família assegura que Rodao feia dies que estava capficat i de mal humor, però que tot i així és un noi molt formal, assenyat i complidor. De fet, la família assegura que si el jove hagués decidit marxar per la seva voluntat, els hauria dit alguna cosa. Tot i així, hi ha la possibilitat que aquesta via no estigui descartada, ja que Rodao últimament havia quedat marcat per la lectura dels llibres Els viatges de Júpiter, de Ted Simon, i Cap a rutes salvatges, de Jon Krakauer.

Una altra dada que cal tenir en compte és que el jove havia de començar a treballar dilluns al matí, i tot i que no s'hi va presentar, el responsable de l'empresa va rebre una trucada abans de començar la jornada laboral però a l'altra banda de l'aparell no contestava ningú, només hi havia silenci.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.