Successos

‘Botellón’ a Susqueda hores abans del doble crim

Les càmeres de les oficines de la presa van captar una colla de jovent bevent i fent sarau la mateixa nit que Marc i Paula, les víctimes, ja van arribar als entorns de l’embassament

La mitjanit del 23 d’agost del 2017 (hores abans de l’assassinat de Marc i Paula) hi havia una colla de jovent fent sarau i bevent dalt la paret de la presa de Susqueda. Les imatges, captades per la càmera de les oficines de l’empresa davant de la presa, són una prova més que a l’escenari del crim, abans, durant i després dels assassinats, hi rondava més gent al marge dels que es recullen al sumari: els habitants del mas Llomà, l’habitant de la barraca de la Font del Borni i Jordi Magentí, el sospitós “provisional”, com l’anomena el jutge en una de les seves darreres interlocutòries.

Les imatges dels assistents a la festa han arribat al jutjat després que la defensa de Magentí, exercida per Benet Salellas, demanés poder visionar totes les imatges de les diferents càmeres, però no estaven incloses en els informes policials i al sumari tampoc consta que s’identifiquessin i interroguessin els participants al sarau nocturn i tampoc si cap d’ells va tenir contacte o relació amb Marc i Paula, que aquella mateixa nit van arribar als entorns de Susqueda. El recorregut exacte que van fer les víctimes des del Maresme fins a Susqueda encara queda per aclarir. I les declaracions dels pares de Marc Hernández introdueixen la possibilitat que no marxessin sols. Després de la desaparició del fill, els pares de Marc Hernández van declarar que el noi havia marxat cap a les 11 de la nit de casa seva a Arenys de Munt amb uns amics i que portaven dos caiacs. Parlaven del caiac inflable de la família, el que després va ser trobat punxat i a la deriva al pantà, i un altre caiac fix, i van apuntar que suposaven que havien d’anar amb dos vehicles per poder-hi encabir el caiac fix. Els pares van dir que desconeixien si la Paula, la xicota d’en Marc, també hi anava en aquella sortida. En Marc va marxar de casa amb un Volkswagen Polo que va ser trobat el dia 27 ben aparcat a la riera de Caldes d’Estrac.

Paula Mas, que treballava a la pizzeria Carpi Pizza de Vilassar de Mar, el 23 d’agost tenia horari de les vuit del vespre fins a la mitjanit, va demanar si podia sortir una estona abans, uns 10 o 20 minuts, de la mitjanit perquè, va dir, havia quedat. La Paula, que segons els seus amics havia anat a festes rave a la pedrera de Susqueda, anava amb l’Opel Zafira del seu pare, el que el 28 d’agost va ser trobat enfonsat al fons del pantà.

A la 1.32 de la matinada del dia 24, un cotxe que es pressuposa que és l’Opel Zafira és captat per la càmera creuant el pont del Pasteral, i uns quatre minuts més tard la Paula envia un missatge Whatsapp a un seu amic i li escriu: “dema toca x aki ens veiem el finde bixu” i envia la ubicació, que correspon, segons recull la investigació, a l’aparcament del bar la Parada, a l’encreuament de la carretera que dona accés al pantà. Lloc on es pressuposa que van passar la nit per després fer marxa enrere i anar a La Caixa de la Cellera on en Marc va fer una extracció de 40 euros i la Paula un ingrés de 70 euros i posteriorment pujar al pantà, on van ser assassinats, segons conclou la investigació, entre les 11.20 i les 11.26 del matí del 24 d’agost. Però el visionat de les imatges de les càmeres fa dubtar que l’Opel Zafira (identificat pels Mossos com el vehicle que torna a creuar el pont del Pasteral a les 10.05) enfili la carretera del pantà a aquella hora. A les càmeres es veu com aquest vehicle que passa a les 10.05, s’atura al pàrquing del bar la Parada i no en surt fins a les 10.44 i no va pas cap al pantà sinó cap a la Cellera. I per afegir més interrogants sobre si Marc i Paula van pujar a aquella hora al pantà, la mestressa del bar la Parada sempre ha explicat que la parella van ser al bar a l’hora de dinar i que van comprar aigua abans de pujar cap al pantà. Simona Benkova afirma que el cotxe de la parella no era al pàrquing a les 9 del matí quan ella va obrir i que un cotxe blau amb un caiac a sobre hi era quan ella va parlar amb els joves, que va identificar com Marc i Paula. Però el testimoni de Benkova no va ser inclòs al sumari. Ara el jutjat l’ha citat a petició de la defensa de Magentí, que continua empresonat i es declara innocent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia