Successos

Altres possibles sospitosos a Susqueda sense Magentí

L’Audiència ordena investigar els ocupants d’una comunitat terapèutica i una casa rural properes a la zona on es va perpetrar el crim i que s’interrogui el cap dels Mossos encarregat del cas

L’Audiència de Girona ordena que s’investigui les persones que l’agost passat, en dates properes a la comissió del doble assassinat de Marc i Paula a Susqueda, residien o treballaven a la comunitat terapèutica de Sant Miquel Maifré, de la Fundació Font Picant de Catalunya, i l’establiment de turisme rural Mas els Terrats, tots dos propers a la zona que se suposa que va ser l’escenari del crim.

L’Audiència contradiu el titular del jutjat 2 de Santa Coloma, Javier Burgos, i el fiscal Víctor Pillado, que havien desestimat aquestes proves proposades per la defensa de Jordi Magentí, el sospitós empresonat. La interlocutòria, del magistrat Francisco Ortí, troba un desencert el criteri de Burgos de descartar la possibilitat que algú més que Magentí és trobés a la zona del crim, perquè la proximitat dels dos establiments a la zona fa possible l’accés a peu a l’escena del crim (encara no ben fixada, tot i que la investigació aposta per la Rierica) passant per corriols o camins que no estan a l’abast de les càmeres, i tampoc es pot descartar que s’hi anés sense telèfons mòbils, de manera que s’escaparien també dels controls de les companyies de telefonia. “És una via que es considera convenient investigar i que no es pot descartar d’entrada”, conclou el magistrat, que creu també que és erroni esgrimir, com va fer el jutjat, la vulneració del dret a la intimitat per no comprovar els antecedents penals de les persones que ara s’investigarà. “Ens trobem davant la investigació de dos assassinats, delictes d’extrema gravetat, i el dret a la defensa no es pot veure minvat per la preservació del dret a la intimitat”, rebla abans d’ordenar que s’admetin les proves.

L’Audiència també accepta la declaració del sergent dels Mossos cap de la unitat de persones desaparegudes, responsable de la investigació, que el jutge havia desestimat. Remarca que cal el seu interrogatori perquè ha estat en contacte directe amb el material de la investigació i perquè sembla que no tota la informació ha estat incorporada a les diligències policials, tot i que pot ser rellevant per a l’investigació. L’Audiència sí que desestima investigar els assistents a les festes penjades a YouTube que es van fer al Llomar perquè van ser massa dies abans del crim.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia