Successos

Mata la dona a trets, atropella la filla i se suïcida

La víctima i les seves dues filles caminaven pel carrer, a Sant Joan les Fonts, quan van ser atacades

Tot era a punt a Sant Joan les Fonts (Garrotxa) per a la celebració de la ja arrelada i popular Fira de la Bruixeria quan van ressonar trets a l’avinguda dels Cistellers. Qui disparava era un paleta de 53 anys, i qui rebia els trets, la seva dona, treballadora de la cuina de les escoles municipals, que ja havia denunciat l’home feia aproximadament un mes quan ell havia amenaçat de cremar la casa amb ella a dins encenent uns bidons de combustible que havia anat acumulant. Arran d’això, l’home tenia una ordre d’allunyament.

Ahir a la tarda, la dona, que ara residia a casa de las seva mare, caminava amb les seves dues filles (majors d’edat i emancipades) en direcció cap a la zona de la fira esotèrica quan van veure venir el marit i pare a cavall del seu cotxe, un Hyundai. Van adonar-se el perill i van arrencar a córrer. La dona va caure a terra, ell va aturar el cotxe i li va disparar amb una pistola i també va encanonar les filles. L’agressió no va acabar aquí. L’home va agafar el cotxe i va atropellar la dona i també una filla seva, que intentava ajudar la seva mare. Un veí que va presenciar el crim va entravessar el seu cotxe al carrer per intentar evitar que l’homicida fugís, però ell va envestir el cotxe i va aconseguir escapar. Mentre els voluntaris de protecció civil (que eren a la zona per la fira) i el SEM atenien les filles, els Mossos alertaven totes les patrulles perquè busquessin el fugitiu armat i perillós que es movia amb un Hyundai.

La comitiva judicial encara no havia arribat a l’escenari del crim a Sant Joan les Fonts quan un ciclista francès va alertar que havia trobat el cadàver d’un home penjat i un cotxe en una pista que voreja la riera de Sant Eudald, al municipi de Montagut i Oix, a prop de la pista que mena a la vall del Bac. Es tractava de l’homicida, veí de Campdevànol, que s’havia suïcidat a només sis quilòmetres de distància d’on havia perpetrat el crim.

L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts va suspendre tots els actes de la Fira de la Bruixeria i, al seu lloc, ahir a la tarda es va celebrar una concentració d’homenatge a la víctima i de rebuig al crim. Un crim que es produeix després de temps de relació tempestuosa entre la víctima i l’homicida, marcada per amenaces contínues, que fins i tot s’havien fet extensives a una amiga de la dona, amb qui en ocasions sortia.

La filla atropellada va quedar ingressada a l’hospital Josep Trueta i el seu estat, anit, era catalogat com a greu. L’altra filla, que va resultar il·lesa, i la mare de la víctima, que viu molt a prop de l’escenari del crim, van rebre atenció psicològica per part d’especialistes. En les properes hores es farà l’autòpsia, que haurà d’aclarir si la dona va morir de resultes dels trets ja que eren mortals de necessitat o si l’atropellament va ser la causa definitiva de la mort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia