Successos

L’anàlisi d’ADN de 158 mostres no lliga Magentí i les víctimes

Els laboratoris no han trobat sang de Marc i Paula a la roba, als estris ni al cotxe del sospitós del crim de Susqueda, ni sang d’ell en elements recollits al pantà

L’anàlisi de fins a 158 mostres recollides a la vora del pantà de Susqueda, als habitatges i al cotxe de Jordi Magentí, no han servit per vincular el sospitós, Jordi Magentí, amb la parella assassinada, Marc i Paula. Els resultats dels laboratoris enviats al jutjat número 2 de Santa Coloma de Farners constaten que no s’ha trobat cap mostra biològica identificable que pugui pertànyer a les víctimes en cap de les peces de roba, calçat, estris de pesca, una defensa elèctrica, prismàtics, bosses de plàstic... que es van agafar en els escorcolls als dos habitatges d’Anglès vinculats amb Magentí ni tampoc al seu cotxe, el Land Rover Defender, que va ser clau per imputar Magentí en el cas, perquè va ser detectat a la zona del pantà el 24 d’agost del 2017, el dia que es va perdre la pista de la parella del Maresme.

Tampoc s’ha detectat ADN del sospitós en alguns elements que van estar en contacte amb les víctimes (i es pressuposa que també amb el criminal) al pantà, com ara la corda que lligava el cos de Marc a la motxilla que li feia de llast amb una pedra a dins, unes anelles i un passador del caiac que l’autor o autors del crim van tallar amb una navalla, ni tampoc a la sabatilla blava amb ratlles blanques del peu dret, de la marca Adidas i del número 43, que va ser trobada a la raconada de la muntanya, també anomenada platja dels xinesos, el lloc on va ser trobat, enfonsat a set metres sota l’aigua, l’Opel Zafira en què viatjaven Marc i Paula. Moltes de les mostres, que havien donat positiu amb el reactiu Luminol, no han servit per extreure material genètic identificador i en alguns casos que s’ha trobat material identificador, els laboratoris, que han comparat amb les mostres del Codis, informen que són d’individu desconegut. Només en vuit mostres resolen que el material genètic trobat és de Jordi Magentí: en els seus prismàtics, en una bossa trobada al seu cotxe, en una bàscula de pesca, una canya de pescar, una tovallola que era al cotxe, un pantaló curt i una camisa. Però cap rastre de sang de Magentí a l’escena del crim ni cap de les víctimes a les coses de Magentí.

LA XIFRA

158
mostres
han analitzat els laboratoris, però no se n’ha trobat cap que vinculi el sospitós amb les víctimes.

LA DATA

15.10.18
La defensa
de Magentí, Benet Salellas, va tornar a demanar la llibertat per falta de proves contra ell.

Les mostres que es van deixar a l’escena del crim

Durant la inspecció ocular i la recollida d’indicis que van fer els Mossos el 28 d’agost del 2017 a la platgeta on va ser trobat enfonsat el cotxe de Marc i Paula, els Mossos van fer constar que al costat d’una de les dues fogueres que hi havia a la vora de l’aigua havien trobat una bossa de plàstic, i al seu interior, dues llaunes de cervesa buides i una ampolla d’aigua. Però, segons han fet constar els investigadors en un informe recent, en aquell moment no van considerar oportú recollir la bossa ni el seu contingut per enviar-ho al laboratori. I per tant, no ha estat possible buscar mostra d’ADN a través de la saliva que podien contenir les llaunes i l’ampolla. La presència de les fogueres denota que la zona és freqüentada per gent, i algunes persones, entre ells pescadors furtius, hi solien acampar i hi feien nit, segons han aportat a la causa testimonis coneixedors del pantà. Ara per ara no s’ha pogut aclarir qui va menar el cotxe de Marc i Paula fins a la platgeta on va ser enfonsat expressament. El cotxe tenia una pedra que premia l’accelerador i blocava el fre, el contacte donat i la finestra del conductor abaixada.

Tot i que Mossos, fiscal i jutjat apunten que Marc i Paula van ser assassinats a les runes de la Rierica (lloc on pescava Magentí), ara per ara cap prova demostra que les víctimes anessin a la Rierica, i l’escenari podria ser un altre. Ho ha argumentat Benet Salellas, advocat de Magentí, que el dia 15, quan encara no havien arribat els resultats de les proves d’ADN va demanar la llibertat del sospitós, que fa més de set mesos que està empresonat i que sempre s’ha declarat innocent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia