Successos

Baix Empordà i Gironès

Quan els camps són com mars

Les pluges van negar terrenys a la zona del Baix Ter i van malmetre importants trams de la mota del Daró, entre Corçà i Serra de Daró

A Quart, es va haver de tallar un dels accessos a la Creueta

La postal de l’endemà de les intenses pluges al Baix Empordà mostra una imatge de camps negats, collites fetes malbé –com ara de pomes–, camins rurals malmesos i l’ensurt del que podia haver passat. Ahir, segons el president del Consell Comarcal, Joan Català, l’única via tallada era la de Serra de Daró a Gualta, fet que va portar a buscar itineraris alternatius per a les dues rutes de transport escolar que van als centres acadèmics de Torroella, les quals es van refer sense incidències. D’altra banda, a Llabià, l’estany d’Ullastret va rebrotar tímidament, donant una imatge que no passava des del 1994, quan va tornar a ser navegable. I, a Parlavà, uns espectaculars forats provocats pel Daró van deixar quatre masos amb dificultats per accedir-hi. El batlle de Parlavà, Quim Salvi, va demanar una reunió d’alcaldes per plantejar una acció per refer sectors de la mota del Daró.

Les pluges també van causar danys en un dels accessos a la Creueta, al terme de Quart (a prop del camp de futbol que hi ha al costat de la C-250). Al principi del pont que hi ha sobre el riu Onyar i que porta cap a dins del nucli, hi ha un precinte policial que barra el pas al trànsit. Una part de l’enquitranat del paviment va quedar aixecat per l’acció de l’aigua uns metres abans d’arribar al pont, pel qual s’hi pot creuar caminant però no amb cotxe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia