Successos

Seguretat

Cronometratge del crim de Susqueda

Es tarda 50 minuts amb 4x4 a fer el tram que, segons el fiscal, van fer Marc i Paula en turisme fins a aturar-se

Segons la tesi, en 10 minuts més havien d’inflar el caiac, baixar-lo per un rost emboscat i remar fins a la Rierica

Marc i Paula, la jove parella assassinada a Susqueda, van passar, segons conclou el sumari, amb el seu Opel Zafira a les 10.20 h del 24 d’agost del 2017 davant de la paret de la presa i van enfilar la pista que a partir de la pedrera es bifurca cap a Sant Martí Sacalm o cap a la font del Borni, la Grevolosa, el mas Llomar... i la raconada de la Muntada on el cotxe va aparèixer enfonsat. Una altra hora que ha fixat la investigació de manera concloent, a partir de les càmeres i el GPS d’una parella de senderistes, és que el crim es va perpetrar entre les 11.20 h i les 11.26 h, hora en què van ressonar trets arran del pantà. I, a partir de la “lògica” esgrimida pel fiscal dels practicants de caiac i d’un informe sobre un telèfon similar al de Paula, els investigadors han concretat el punt del pantà, batejat com el número 7, on conclouen que Marc i Paula van arribar a bord del Zafira i van aparcar el cotxe per baixar a l’aigua. A les coordenades 41.98877 N, 2.5186E.

Des de la presa, on se situa el Zafira a les 10.20 h, fins a arribar al punt 7, segons ha comprovat aquest diari, es tarden 50 minuts circulant amb un 4x4, sense dubtar i coneixent el destí, i cal tenir en compte que ara la pista ha estat condicionada. La tesi que va exposar el fiscal a l’Audiència apunta que, un cop situats al punt 7, on haurien d’haver arribat a les 11.10 h, comptant que també van tardar només 50 minuts (tot i que si prenien vistes i no tenien decidit on anaven podien estar-hi més), es van treure la roba de carrer, van inflar el caiac i van baixar (o al revés) fins a la platgeta que anomenen la raconada dels de Rupit, es van ficar a l’aigua i van remar fins a les runes de la Rierica (que des d’allà queden a la vista davant, tot i que amb uns 300 metres d’aigua pel mig), on aquell dia hi havia Jordi Magentí pescant. I entre les 11.20 h i les 11.26 h van ser assassinats a trets. La tesi representa, doncs, que en qüestió de 10-15 minuts van inflar el caiac (operació que segons els experts necessita un quart amb una manxa elèctrica o més de mitja hora amb una de manual), van baixar per un camí emboscat i ple de brancades de mal transitar i encara més complicat amb un caiac al damunt (trajecte que necessita cinc minuts com a mínim) fins a la vora de l’aigua, van entrar-hi i van travessar el pantà fins a la Rierica, tram que amb un caic inflable es pot fer en uns 5 minuts si el pilota un navegant amb perícia i experiència. Sumen 25 minuts més com a mínim. Falta temps. Aquest punt no l’utilitzen mai els caiaquistes habituals per entrar a l’aigua al pantà, segons els experts en l’esport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia