Successos

Un tribunal no veu delicte d’odi a dir nazi a un independentista

L’Audiència de Girona desestima circumscriure dins d’un delicte d’odi uns tuits que comparaven l’independentisme amb el nazisme i l’Alemanya del Tercer Reich. Els va fer una usuària de Twitter a final del 2017, en resposta a un missatge d’un ciutadà alemany, resident a les comarques gironines. L’home va escriure que sentia “vergonya aliena i ràbia d’un Estat que tolera i protegeix els feixistes espanyols”. La dona li va enviar fins a cinc tuits, dient-li que el més probable és que ell fos descendent de nazis hitlerians; i també li va posar: “Han fet de Catalunya una Alemanya del 1933; els jueus som els catalans no independentistes.”

L’home ho va denunciar i el jutjat d’instrucció número 2 de Girona ho va arxivar provisionalment. Va presentar llavors un recurs a l’Audiència, que l’ha desestimat. El tribunal de la secció quarta assenyala que, per tal que existeixi delicte d’odi, hi ha d’haver “un grup discriminat o amenaçat”, en el qual no s’haurien de considerar com a col·lectiu “els polítics, els policies, els jutges o els fiscals”. El tribunal argumenta que, en aquest cas, els tuits poden resultar “humiliants o menyspreables”, si bé es qüestionen “a quin grup social en perill d’alta vulnerabilitat pertany el denunciant”. Contesten: “Pensem que a cap; ser alemany respon a una qüestió de nacionalitat i els independentistes catalans fan referència a una ideologia.” En aquest sentit, l’Audiència no creu que els atacs individuals que va rebre l’home suposin un atac col·lectiu: “Tot i que des del punt de vista independentista les piulades poden semblar repugnants, nauseabundes i immundes, no van més enllà d’una crítica irada a les polítiques que pretenen la independència.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia