La Salle i l'AMPA acosten posicions per exercir junts l'acusació contra el mestre acomiadat que feia despullar nens per internet

Els màxims dirigents de La Salle a Catalunya van convocar ahir els pares dels alumnes del col·legi de Figueres per tal de presentar-los formalment el nou director, Jordi Gibert Gardell, i d'exposar-los l'actuació judicial que han emprès a través del bufet Monguilod Advocats per exercir l'acusació contra Josep Maria Raya Moyano, el mestre que ha estat acomiadat després que es descobrís que incitava nens i adolescents a despullar-se i a practicar sexe davant de la càmera web de l'ordinador. Uns 150 pares d'alumnes van assistir a la reunió, a la qual van ser presents els lletrats Carles Monguilod i Jordi Corominas, que van explicar als pares quina seria la seva estratègia per aconseguir, per damunt de tot, que es conegués tota la veritat i totes les implicacions del mestre Raya, per després formular l'acusació contra ell. L'exposició dels advocats va servir per restablir la confiança dels pares envers el paper de La Salle i es preveu que l'AMPA, que inicialment preparava l'acusació pel seu compte, s'afegeixi a l'acusació del col·legi. Les diligències que impliquen Josep Maria Raya, tot i que tenen un abast molt més ampli, s'estan instruint en un jutjat de Burgos des de principis de l'any 2009 i actualment encara estan sota secret de sumari. Els lletrats intentaran que la causa concreta contra Raya es traslladi als jutjats de Figueres.

Tot i que en l'escorcoll que va fer la policia al domicili de Fortià on vivia Raya només van trobar-li unes fotografies de dos adolescents despullats, ell va admetre que havia aconseguit que desenes de nens i nenes es despullessin davant les càmeres i que en algunes ocasions gravava les imatges. En destapar-se el cas, dos alumnes de La Salle de Figueres van explicar que s'havien despullat davant la càmera web incitats per una suposada adolescent anomenada Inma, que en realitat era l'àlies femení que feia servir Josep Raya quan contactava amb nens i adolescents a través de la xarxa. Quan contactava amb nenes solia fer servir el nom de César. La detenció de Raya també va suposar el cessament de l'antic director, el germà Salvador Balart.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.