Successos

Societat

El poble aclama el seu ‘monarca’

La gent de la Bisbal i el Baix Empordà es bolca a la presentació de l’autobiografia d’Albert Solà, pretès fill de Joan Carles I

Relata davant d’un públic fidel l’odissea viscuda en la seva lluita per conèixer els seus orígens reals

A la Bisbal d’Empordà i rodalia, Albert Solà, el cambrer del popular bar El Drac, és el rei indiscutible. Es va fer evident dijous al vespre en la presentació a la biblioteca Lluïsa Duran d’El monarca de la Bisbal, l’autobiografia, l’obra que explica la lluita de Solà, adoptat per una família pagesa de Sant Climent de Peralta, per demostrar que és fill carnal de l’actual rei emèrit Joan Carles I. Els tribunals van tombar el 2014 les pretensions de ser reconegut com a fill primogènit de Joan Carles I però el títol de monarca de la Bisbal l’hi ha concedit el poble i es perpetuarà amb la publicació de l’autobiografia. Unes 150 persones van omplir la sala per escoltar la història del seu monarca particular i es va fer una llarga cua per aconseguir la rúbrica real de Solà a la capçalera del llibre. Flanquejat per l’editor (però no pas del llibre) Xavier Gras i el periodista local Manel Magrinyà, i davant dels súbdits fidels, Solà va relatar les aventures de la seva infància quan després d’estar acollit en còmodes cases d’Eivissa i Barcelona va anar a la casa de pagès, sense llum ni aigua corrent, dels seus pares adoptius, el seu viatge a Mèxic i el seu retorn per buscar els seus orígens i les seves relacions amb agents secrets, jutges, procuradors, advocats, periodistes, borbons... Després de desvelar que el llibre conté una errada (els amos del bar on treballa estan casats però no pas entre ells), va agrair l’ajut de la gent, alguns presents, en la seva recerca de les arrels. L’home que no vol la corona però sí la seva monarquia particular, es va declarar no monàrquic. “Què poden esperar els ciutadans d’un rei quan el rei fa cas omís del seu fill”, va reblar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia