Successos

Rosa Peral, “ciutadana, policia i presa exemplar”, demana l’absolució

La defensa assenyala que la urbana ni tan sols sabia que Pedro Rodríguez era mort

Manté que la por insuperable també l’exculpa de l’encobriment

“Rosa Peral ha estat sempre una ciutadana i una policia exemplar sense cap antecedent penal ni policial i sense cap màcula en el seu expedient professional.” Així comença l’escrit de conclusions provisionals de la defensa de la guàrdia urbana de Barcelona acusada de l’assassinat del seu company sentimental i de feina Pedro Rodríguez. La lletrada de la defensa, Olga Arderiu, que també remarca també el “comportament exemplar” de Peral els dos anys que ha estat a la presó, demana l’absolució de la seva representada en considerar que la seva actuació no és constitutiva de delicte, ja que ni tan sols va tenir constància que Pedro Rodríguez havia estat assassinat a casa seva (afirma que ella pensava que havia marxat ferit i esperava que tornés) i assenyala que, com a molt, se li podria atribuir un delicte d’encobriment, per no haver denunciat fins passats uns dies el que havia passat a casa seva, però, entén la defensa, la responsabilitat penal per l’encobriment queda extingida per la “por insuperable” que sentia Peral per les amenaces d’Albert López, l’altre acusat, a qui atribueix el crim. La defensa manté que Albert López, també agent de la Guàrdia Urbana, estava obsessionat amb Rosa Peral, amb qui havia tingut només relacions esporàdiques, i la tenia amenaçada i atemorida des de feia mesos. Per demostrar l’animadversió que López tenia a Pedro Rodríguez, la parella formal de Peral, posa com a exemple que a l’agenda del seu telèfon el tenia arxivat com “Pedro Hijoputa”. Per argumentar que Rosa Peral no tenia cap motiu per voler la mort de Pedro Rodríguez i que l’assassinat de Pedro no va ser planificat conjuntament per Peral i López (al contrari del que mantenen fiscal i acusació particular, que demanen 25 anys de presó) la defensa es remet als projectes de futur de la parella: relata que havien anat a un clínica de fertilitat perquè buscaven un fill, s’havien promès casar-se, havien comprat un test d’embaràs, tenien planificat fer un creuer junts a la tardor i ja l’havien pagat entre tots dos, Rosa havia comprat hores abans del crim tiquets d’un parc infantil proper a la casa de Rodríguez per anar-hi amb les seves filles... Accions que apunten a un desig de vida en comú.

La defensa manté que Rosa Peral estava en estat de xoc i temia per la integritat de les seves filles perquè coneixia molt bé l’agressivitat d’Albert López, ja que havia patrullat amb ell durant anys i havia vist com apallissava un ciutadà, agressió gravada (https://www.youtube.com/watch?v=9cyW-zofRJw) i aportada a la causa, i es vantava d’haver cremat un indigent i haver matat un manter.

LA DATA

02.05.17
a la matinada
es calcula que va ser assassinat Pedro Rodríguez a la casa de Rosa Peral.

LA XIFRA

25
anys de presó
per a Rosa Peral demanen fiscal i acusació. El fiscal en demana 24 per a Albert López.

LA FRASE

Albert tenia arxivat a l’agenda “Pedro Hijoputa” i Rosa i Pedro es tenien com “Mi niño” i “Mi reina”
Defensa de Rosa Peral


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia