Successos

Esquius se’n va a comandar la regió del Pirineu occidental

El destituït cap dels Mossos ha triat ell el destí

Sallent col·loca els nous comissaris i reestructura la cúpula

Tres dies després del nomenament d’Eduard Sallent com a nou cap dels Mossos, ahir va fer pública la reestructuració de la cúpula del cos i la destinació assignada als set comissaris que van obtenir el rang el mateix dia que ell.

En el nou organigrama, Miquel Esquius, el comissari destituït “per sorpresa” com a cap del cos, serà, “a petició expressa d’ell” (segons destaca el comunicat oficial), nou cap de la regió policial del Pirineu occidental, que abasta les ABP de la Val d’Aran, l’Alta Ribagorça, els Pallars, l’Alt Urgell i la Cerdanya. Entre les fitxes que ha mogut Sallent, destaca el nomenament de la comissària Cristina Manresa, fins ara cap de la regió policial Metropolitana Nord, com a cap de la comissaria superior de coordinació central, amb comandament sobre les comissaries d’investigació criminal, científica, recursos operatius, mobilitat i informació. Manresa ocupa el lloc més alt que ha tingut una dona en l’escalafó del cos. David Boneta es manté com a cap de la comissaria superior de coordinació territorial.

Ferran López, el comissari que va assumir el comandament durant l’aplicació del 155, i Xavier Creus, acabat d’ascendir a comissari, queden adscrits com a comissaris adjunts a la prefectura. Rafel Comas és cap de la comissaria general d’investigació criminal, que tindrà com a sotscap la comissària ascendida dilluns, Marta Fernández, que fins ara era intendenta sotscap de la divisió d’investigació criminal (DIC), que dirigeix Antoni Rodríguez. Jaume Garcia Valls continua manant a afers interns, ara com a comissari. El comissari Xavier Porcuna serà el cap de la comissaria general d’informació, càrrec que havia ocupat com a intendent el nou comissari en cap, Eduard Sallent. L’ascendit Josep Codina es queda a la comissaria de relacions institucionals, Jordi Ferret va a la comissaria tècnica i de planificació; Josep Maria Estela, a la regió del Camp de Tarragona, i Josep Lluís Rossell serà el cap de la regió policial central.

La prefectura va comunicar ahir als comissaris que la prioritat és orientar tota l’organització policial al servei de la base. Amb el nomenament dels vuit nous comissaris, el cos ara en té 27, comptant els que estan en segona activitat.

LA XIFRA

27
persones
amb rang de comissari té el cos dels Mossos d’Esquadra, comptant els que estan en segona activitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia