Successos

Intriga per la desaparició del germà gran de la noia degollada a Mataró

Es busca, ‘a priori’, com a desaparegut i no pas com a sospitós el noi de 17 anys en parador desconegut

La mare ha arribat de Rússia i ha presentat una denúncia

Intriga i desconcert en el cas de l’adolescent de 14 anys trobada degollada a casa seva a Mataró i la desaparició des de fa dies del seu germà gran, de 17 anys. La mare, que havia marxat a Rússia, ha tornat després de conèixer la mort de la seva filla i un cop ha arribat ha presentat una denúncia formal per la desaparició del seu fill gran, amb qui també va perdre el contacte mentre estava de viatge. La dona es va preocupar quan va veure que cap dels seus fills no li responia les trucades ni els missatges, i diumenge va demanar a un compatriota amic seu que resideix a Mataró que comprovés si havia passat res a casa seva. Ningú va respondre al timbre i finalment l’home va aconseguir entrar a l’habitatge pel balcó d’uns veïns i va descobrir el cos de la noia. Cap rastre, però, del germà, que a partir d’aquell mateix moment va començar a ser buscat pels Mossos. L’interès policial per localitzar-lo és evident per esclarir les circumstàncies de la mort de la seva germana, que investiga la divisió d’investigació criminal dels Mossos, tot i els dubtes inicials de si va existir intervenció d’una tercera persona.

En un comunicat emès ahir pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), es remarca que el jutjat d’instrucció número 3 de Mataró ha activat una recerca del noi de resultes de la denúncia de desaparició que ha presentat la mare i que la cerca “no té cap motivació per indici criminal”, sinó que se segueix el protocol específic en casos de desaparició de menors, que té com a finalitat “protegir la seva integritat”. De moment, no s’ha recorregut a cap crida a la col·laboració ciutadana amb la difusió de la imatge del noi, una opció que no es descarta per a les pròximes hores si la recerca policial no dona resultat i que cal que la mare autoritzi.

LA DATA

16.06.19
va ser trobat
el cadàver de l’adolescent de 14 anys amb un tall al coll que li havia causat la mort.

LA XIFRA

30
hores
feia que la mare havia perdut el contacte amb els seus fills, i va alertar un amic que anés a casa seva.

LA FRASE

Que la víctima sigui una menor fa especialment tràgica la mort
David Bote
alcalde de mataró

Concentració i minut de silenci a la Riera

Desenes de persones es van concentrar ahir a la tarda a la Riera de Mataró, responent a la crida del consistori per condemnar la mort violenta de l’adolescent de 14 anys a casa seva, en un pis del número 83 del carrer Burriac, al barri de Cerdanyola. Els concentrats van fer un minut de silenci en memòria de la víctima i van llegir un manifest que durant el matí van consensuar tots els grups municipals al consistori. L’alcalde, David Bote, assegura que el fet que la víctima sigui una menor fa “especialment tràgica i dura” la mort: “És una persona amb tota la vida al davant i això fa que encara estiguem més consternats”, va remarcar l’alcalde de Mataró.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia