Successos

Desaparicions

Mònica era enterrada a casa

Els Mossos arresten Jaume Badiella, company d’habitatge de la desapareguda a Terrassa fa 10 mesos, i troben el cadàver enterrat al pati del darrere

L’arrestat havia dit que ella havia marxat de casa després d’una discussió

Mònica Borràs, la veïna de Terrassa de 49 anys que estava en parador desconegut des del 7 d’agost del 2018, no havia sortit de la casa on vivia, al número 80 del carrer de la Volta de Terrassa. Era enterrada en un pati interior de l’habitatge que compartia amb Jaume Badiella, qui havia estat el seu company sentimental, que ahir va ser arrestat i, emmanillat, va presenciar com els mossos, amb l’ajuda d’un georadar, posaven al descobert la fossa on era soterrada la dona. La troballa confirmava les sospites que havien manifestat fa setmanes familiars de la dona: que Mònica mai havia sortit de la casa. Badiella, que va ser qui va denunciar la desaparició de Borràs, va explicar, en una conversa amb aquest diari el març passat, que la Mònica havia marxat ventant un cop de porta després d’una discussió poc rellevant. “Res de l’altre món”, va dir. I que no s’havia endut ni la documentació, ni el mòbil, ni les targetes, ni el seu cotxe, i que no havia donat cap explicació d’on anava. En aquesta conversa, Badiella situava l’escena del cop de porta i la marxa de Mònica el mateix dia, a la tarda, que havien tornat del càmping de la Riera Merlés, al Berguedà. Però en una conversa mantinguda per telèfon un mes més tard, el 8 d’abril, Badiella va canviar un xic el guió dels fets i va relatar que el “cop de porta” havia estat el dimecres dia 7, però que del càmping n’havien tornat el diumenge o el dilluns a la tarda, i va assegurar que a la Riera Merlès no hi havia passat res que alterés els seus plans ni que causés cap malestar. No obstant això, hi ha constància que Mònica era a Terrassa el diumenge dia 5 d’agost a la tarda i que ella mateixa havia explicat que havia mantingut una discussió important amb en Jaume, arran que al càmping una de les seves dues gosses (de les quals mai se separava) s’havia extraviat. Un dels indicis que van fer sospitar que Borràs mai havia abandonat el seu domicili és que una veïna va sentir crits i cops dins de l’habitatge que compartien Badiella i Borràs, i que hores després a l’home se’l va veure amb un ull morat. I els qui coneixien bé Borràs asseguren que mai hauria marxat sense el seu mòbil, perquè anava contínuament enganxada al telèfon. I no es van trobar testimonis que l’haguessin vist. Badiella tenia una explicació per a això: “A l’agost, Terrassa està desert i no volta ningú pel carrer.” Però cap càmera, que no marxen a l’agost, dels carrers de Terrassa tampoc va captar Borràs. Fa unes setmanes, després d’una nova roda de declaracions, el jutjat va decretar el secret de sumari i va posar el focus sobre Badiella. “El secret de sumari deu ser el mètode habitual. Que nosaltres sapiguem, no han trobat res de nou. Tant de bo trobin alguna cosa”, deia Badiella el 9 d’abril. Ahir van trobar el cadàver a casa seva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia