Successos

Dues morts violentes en 12 hores a l’àrea de Barcelona

Un home georgià mor en una baralla ocorreguda diumenge al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs

Troben el cadàver d’una dona sueca, mig nua, amb signes de violència al carrer, a Sants

Dos casos més de morts violentes en qüestió de 12 hores que els Mossos investiguen, a priori, com a homicidis incrementen l’escalada violenta que aquest estiu afecta la ciutat de Barcelona i la seva conurbació. Un home georgià de 30 anys va morir a l’hospital per ferides d’arma blanca després que diumenge, passades les sis de la tarda, es veiés implicat en una baralla al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs. L’origen de la baralla es pressuposa lligat a un conflicte per la transacció de droga, ocorregut en un moment que precisament els Mossos havien incrementat la vigilància a la zona en un intent de pacificar el barri, on s’ha detectat un increment de l’activitat delictiva, que ja no es limita al tradicional narcotràfic sinó que s’hi afegeixen furts i atracaments que cometen els potencials compradors per poder adquirir les dosis. En la baralla de diumenge, a part de la víctima mortal, tres persones més van resultar ferides i van haver de ser ateses pel SEM. Els Mossos estan treballant per localitzar els responsables de la mort.

L’altra víctima és una dona sueca de 46 anys que va ser trobada morta ahir cap a les vuit del matí, al mig del carrer, al passeig de Can Tunis, al districte de Sants-Montjuïc. El cos de la víctima, amb signes de violència, estava nu de cintura cap avall i mig amagat sota la caixa d’un camió aparcat. Els Mossos intenten esclarir les circumstàncies dels fets que van posar fi a la vida d’aquesta dona i esperen el resultat de l’autòpsia per aclarir si es tracta d’una mort homicida.

En cas que es confirmi que totes dues són homicidis, s’elevaran a 35 els casos de morts criminals comptabilitzats per aquest diari aquest any a Catalunya. Però és a Barcelona i la seva àrea metropolitana on aquest estiu s’estan repetint les morts violentes amb molta freqüència. Des del dia de Sant Joan, quan Hyewol Kim, una alt càrrec del govern de Corea del Sud que era a Barcelona en visita oficial, va morir de resultes de la caiguda que li va provocar un motorista que li va fer una estrebada, fins ahir, s’han perpetrat vuit homicidis. És a dir, un crim cada sis dies.

El 6 de juliol un home armat amb una pistola va entrar a la perruqueria Spejos del carrer Manuel Girona i va matar el marit de la perruquera, Xavier Costa Casellas, de 47 anys i veí d’Arenys de Munt. Un cas amb mòbil no esclarit pendent de resoldre.

El dia 11 de juliol, un home va morir per un apunyalament davant d’un locutori entre els carrer Entença i Consell de Cent.

El 19 de juliol, al Poblenou, un noi que anava en patinet elèctric va matar d’un tret un jove de 20 anys.

El 25 de juliol, un home de 44 anys va morir apunyalat després d’una discussió a la plaça Folch i Torres de Barcelona. L’agressor es va entregar a la Policía Nacional uns dies després.

El 8 d’agost va morir un home marroquí de 45 anys després d’una baralla davant la narcosala Lluís Companys a la placeta del Comerç, a la part nord del barri de Sant Pere, a Ciutat Vella. Els Mossos van arrestar dos homes i una dona implicats en els fets.

LA XIFRA

35
casos
d’homicidis, com a mínim, s’han comptabilitzat a Catalunya aquest any.
12
dels homicidis
d’aquest any s’han perpetrat a la ciutat de Barcelona.

LA DATA

06.07.19
Un pistoler
va entrar a la perruqueria Spejos a l’hora de tancar i va matar el marit de la perruquera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia