Successos

Desarticulat un grup criminal responsable de 12 robatoris amb força en cases d’arreu de Catalunya

S’han arrestat quatre persones que buscaven joies, diners o dispositius electrònics en habitatges d’urbanitzacions

Tres homes i una dona de nacionalitat xilena d’entre 19 i 25 es van detenir el 13 d’agost en la desarticulació d’un grup criminal que hauria comès almenys dotze robatoris amb força en domicilis en diversos indrets de Catalunya. Van ser detinguts com a presumptes autors de dotze robatoris amb força a més d’estar encausats com a integrants d’un grup criminal. Els lladres buscaven cases en urbanitzacions i trucaven amb insistència al timbre de la porta del jardí per assegurar-se que a la casa no hi havia ningú. Un cop s’asseguraven que era buida saltaven la tanca i buscaven una porta o finestra per fracturar-la pel mètode de la palanca amb un tornavís o estri similar. Un cop dins de la casa buscaven principalment joies o objectes com els dispositius electrònics o ulleres de sol. Si trobaven les claus penjades d’algun vehicle anaven al garatge i se l’enduien.

El 13 d’agost es va dur a terme el dispositiu policial on es van poder arrestar les quatre persones investigades i es van poder recuperar una gran quantitat d’objectes sostrets entre els quals joies com anells, polseres o collarets; dispositius electrònics com consoles de videojocs, telèfons mòbils o tauletes; rellotges, ulleres de sol, comandaments a distància de 5 vehicles i diners en efectiu de diverses monedes.

Els detinguts van passar a disposició judicial el dia 16 d’agost i el jutge va decretar l’ingrés a presó per a tots quatre. Es dona la circumstància que els arrestats no tenien encara cap antecedent policial al nostre país tot i que eren persones amb una activitat delictiva important a Xile.

La investigació va començar a l’Hospitalet de Llobregat

La investigació es va iniciar el 18 de juliol d’enguany quan agents dels Mossos de la comissaria d’Hospitalet de Llobregat van detenir una dona de nacionalitat xilena que mirava de fugir precipitadament d’un edifici on els agents s’havien adreçat alertats per una ocupació d’un pis.

En el moment de l’escorcoll se li van trobar objectes que es van poder relacionar amb un robatori amb força en un domicili que s’havia comès a Begues (Baix Llobregat). A banda, els investigadors la van poder relacionar amb dos pisos ocupats i aquest fet va permetre obtenir un manament judicial per entrar en un dels dos habitatges.

Els objectes recuperats van evidenciar que la realitat dels dos pisos era que hi havia un grup criminal d’origen xilè especialitzat en els robatoris amb força en domicilis. Les indagacions policials posteriors van poder vincular el grup amb vuit robatoris, fruit dels objectes que s’hi van intervenir.

En tenir coneixement de la detenció els agents de la Unitat Territorial d’Investigació de la Metropolitana Sud van iniciar la recerca per les rodalies d’aquella finca d’un vehicle sostret que hauria servit per cometre un dels vuit robatoris i en el qual s’havia sostret un altre vehicle que es va poder recuperar en el marc del l’actuació inicial.

Posteriorment els investigadors van centrar els seus esforços en ubicar els lladres que havien fugit de l’edifici on ocupaven els pisos i on hi amagaven els objectes sostrets. Finalment van poder localitzar un altre pis que feien servir com a magatzem dels objectes producte dels robatoris, que també es situava a l’Hospitalet de Llobregat.

Les vigilàncies iniciades a l’entorn d’aquest domicili van permetre localitzar tres homes, dos dels quals germans, i una dona de nacionalitat xilena, que utilitzaven el vehicle sostret com a mitjà de transport per adreçar-se a urbanitzacions en diferents punts de Catalunya per cometre-hi robatoris amb força.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia