Successos

Figueres troba complicitat en els alcaldes de la comarca

El Consell Comarcal acorda la creació d’un grup de treball per abordar els problemes de seguretat a l’Alt Empordà

La Jonquera i Figueres plantegen fer una junta de seguretat conjunta

El Consell d’Alcaldes de l’Alt Empordà va acordar ahir a la tarda la creació d’un grup de treball per abordar conjuntament els problemes de seguretat a la comarca. La presidenta del Consell Comarcal, Sònia Martínez, va confirmar que la proposta havia estat ben vista pels diversos alcaldes presents ahir en la reunió i que ara calia donar-hi forma. Martínez va descartar debatre en matèria de seguretat en el mateix consell d’alcaldes, “ja prou saturat de temes”. “Ens sentim oblidats, el problema és comú i junts podem fer més força”, assenyalava Sònia Martínez.

Va afirmar així mateix que Figueres i la Jonquera, població d’on ella és alcaldessa, havien acordat també fer una junta de seguretat conjunta per fer front als problemes transfronterers i relacionats amb el tràfic i cultiu de marihuana que pateixen.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, que divendres passat va reclamar el compromís comarcal, va remarcar ahir que “cal una estratègia comuna entre tots els alcaldes per donar resposta a aquests reptes que tenim al davant en matèria de seguretat”. Segons el seu parer, han de treballar conjuntament en “una estratègia que permeti tirar endavant solucions des del punt de vista territorial”. Lladó va defensar també la convocatòria d’una junta de seguretat conjunta entre la Jonquera i Figueres perquè tant la Jonquera com Figueres “estan mancades d’eines per poder-ho controlar”, i per això volen demanar a tots els cossos de seguretat que els “ajudin i els dotin d’aquests recursos”. “Hem d’anar més enllà dels colors polítics. Els alcaldes volem garantir la seguretat dels nostres veïns i dotar-nos de totes les eines per fer-ho”, va assegurar.

LA FRASE

Ens sentim oblidats, el problema és comú i junts podem fer més força
Sònia Martínez
pRESIDENTA DEL CONSELL COMARCAL DE L’ALT EMPORDÀ

La junta de seguretat es farà dijous

El tiroteig de la setmana passada a Figueres va fer reaccionar el govern de Figueres, que va anunciar ja divendres al matí que es convocaria una junta de seguretat local a principis d’aquesta setmana. Finalment, segons van confirmar ahir fonts municipals, la junta de seguretat local de Figueres es farà aquest dijous al matí. Hi seran presents totes les forces de seguretat i servirà per dissenyar i coordinar una estratègia comuna per afrontar problemes de seguretat. Aquesta és una convocatòria extraordinària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia