Successos

Presenten 613 peticions d’asil en un any a les comarques gironines

La Policía Nacional ha rebut 613 peticions d’asil en el darrer any i ha expedit més de 2.000 targetes provisionals (incloses renovacions) per a refugiats, procedents majoritàriament de Veneçuela i Hondures. Des de l’octubre de l’any passat, ha fet tràmits administratius per a 400 menors no acompanyats (menes), 131 dels quals van ser localitzats a la frontera.

Són dades aportades ahir pel comissari provincial Luis César Suanzes en el seu discurs dels actes de la festa patronal. En matèria d’estrangeria, es van presentar 1.191 propostes de sanció per situació irregular i es van executar 67 expulsions de les anomenades qualificades, de persones que han delinquit de manera reincident. A l’aeroport de Girona, la policia ha controlat 3.300 vols, ha comprovat 413.798 passatgers i n’han detingut 40, alguns per falsificació de documentació i altres per reclamacions judicials. En total, les detencions del darrer any han estat 1.567, un 26% més que durant l’any anterior. Pel que fa a documentació, en les vuit oficines del DNI s’han expedit 157.000 documents d’identitat i passaports i 51.900 targetes d’estrangers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia