Successos

Menys delictes a Figueres però més casos de droga

Segons l’Ajuntament els robatoris s’han reduït un 4% a l’estiu

S’incrementen els delictes contra la salut pública

El sentiment d’inseguretat percebut per la ciutadania no sempre coincideix amb les dades policials. L ’Ajuntament de Figueres va fer públic ahir un balanç en matèria de seguretat i en treu conclusions raonablement optimistes: segons aquestes dades durant els mesos de juliol, agost i setembre la ciutat de Figueres ha registrat una reducció dels delictes comesos al municipi d’un 4,06% respecte al mateix període de l’any passat. “No ens podem donar per satisfets, els delictes s’han de reduir més, però anem pel bon camí”, interpreta el regidor de Seguretat Ciutadana, Pere Casellas.

Les dades assenyalen que han disminuït els delictes contra les persones (-1,66%) i contra el patrimoni (-5,24%). Els robatoris amb força a domicilis i empreses també haurien disminuït, un 31,30% i un 46,67%, respectivament; els furts i les estrebades baixen un 13,78% i un 12,50%, i els robatoris en vehicles se situen en un 26,09% menys en relació amb l’any passat.

Consum i cultiu de droga

En canvi, hi una problemàtica que creix, la dels delictes contra la salut pública (consum i cultiu d’estupefaents): en els tres mesos d’estiu han augmentat un 68,75% en relació amb l’any passat. Segons Casellas, aquest augment important s’explica en part per la intensificació de les actuacions policials en els darrers mesos, amb actuacions de la Guàrdia Urbana amb intervenció de la brigada canina en carrers i places de la ciutat. “Són delictes que es veuen més perquè s’hi actua més en contra”, diu el regidor, que contraposa aquest augment amb el fet que ja no són tant d’actualitat els talls de llum provocats pels cultius il·lícits.

Vigilants a l’abril

L’altre tipus de delicte que segons aquest balanç ha tingut un creixement important han estat els robatoris amb força en establiments (+41,67%), als quals, segons l’Ajuntament, es va respondre amb un pla específic que va permetre identificar i detenir els responsables. Casellas admet que encara no han pogut desplegar totes les mesures que el nou govern vol per millorar la seguretat i la lluita contra l’incivisme; entre altres, hi ha la incorporació de vigilants municipals, que es podria concretar a partir del mes d’abril que ve.

Volen més recursos per a la comarca

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà demanarà a Interior que en les pròximes promocions de Mossos d’Esquadra hi hagi un nombre d’agents predefinit que es destini a l’Alt Empordà, per assegurar l’augment d’efectius a la comarca durant els anys vinents. La petició es podria tramitar mitjançant una moció que la presidenta del Consell, Sònia Martínez, plantejarà en el pròxim Consell d’Alcaldes, al novembre. Ha estat la primera mesura plantejada pel grup de treball sobre la seguretat ciutadana a l’Alt Empordà, que ahir es va reunir per primera vegada per abordar els problemes de seguretat ciutadana a la comarca. Hi van participar alcaldes i representants dels ajuntament de Figueres, Roses, la Jonquera, Castelló d’Empúries i l’Escala. Els presents van acordar que s’hi incorporin també membres dels estaments judicials i policials, del tercer sector, de l’ensenyament i l’atenció a la joventut per tractar aquesta problemàtica des d’una perspectiva més àmplia que l’estrictament municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia